Reggeli

Gyárfás bűnös: még az ügyvédeknek is meglepő volt az ítélet

rtl.hurtl.hu

2024. február 9. 8:00

26 év után csütörtökön első fokon pont került a kilencvenes évek egyik legsúlyosabb gyilkossági ügyének végére. Bűnösnek mondta ki a Fővárosi Törvényszék Gyárfás Tamást és Portik Tamást Fenyő János meggyilkolásának ügyében. A tárgyaláson ott volt Hujder Zoltán, az RTL Híradó bűnügyi riportere, aki elmondta, hogy példátlan biztonsági intézkedések között engedték be a stábokat a tárgyalóterembe, de beszélt arról is, hogy milyen volt a hangulat, és hogyan fogadta Gyárfás Tamás az ítéletet.

Hujder Zoltán 26 éve az RTL Híradó bűnügyi riportere, karrierje során végigkísérte a Fenyő-ügy alakulását, amelyet éppen 26 évvel ezelőtt követtek el. A riporter arról beszélt a Reggeliben, hogy a tegnapi tárgyalást példátlan biztonsági intézkedések előzték meg.

8:30-ra tűzték ki az ítélethirdetést, de a stábnak már 7:30-ra oda kellett érnie az épület elé, átvizsgálták őket, majd a bombakereső kutya is átszimatolta a felszerelést, ezt több ellenőrzés követte, ezután engedték csak be őket a tárgyalóterembe.

Önmagában Portik Tamás egy olyan nehézsúlyú bűnöző, akinek a kirendelése és a szállítása A-ból B-be ilyen biztonsági intézkedéseket igényel

– tette hozzá a riporter. Portik Tamás többször próbálkozott megzavarni az ügymenetet. Február elején a Portik család egyetlen büntetlen előéletű tagja, Portik fia kávéval öntötte le Póta Péter büntetőbírót.

Úgy kezdődött tegnap a tárgyalás, hogy Portik egy kézzel írt papírt adott a bírónak, amiben ki akarta záratni őt az ügyből, hogy kezdődjék elölről a tárgyalás. Szerinte amiatt, hogy a fia leöntötte őt kávéval, a bíró haragszik rá, ezért már nem elfogulatlan

– magyarázta a riporter.

Az ítélethirdetés után hatórás indoklás következett, 90 oldalt olvasott fel a bíró, amit Hujder Zoltán szerint a két vádlott szenvtelen arccal hallgatott végig. Portik a földet nézte, Gyárfás Tamás pedig végig a mobilját pörgette, híroldalakat olvasott, és csetelt valakivel.

Én azt hittem, hogy Gyárfás repülőjegyet vesz, és a szünetben nem jön vissza 

– mondta a riporter, de végül végigvárta az ítélethirdetést.

  • Hogy hogyan fogadta Gyárfás az ítéletet,
  • mivel indokolták, hogy továbbra is szabadlábon védekezhet,
  • és mi érdeke fűződik Portik Tamásnak ahhoz, hogy elhúzódjon az ügy kiderül a videóból.

 

#Reggeli#rtl#Videó#portik tamás#gyárfás tamás#ítélet#fenyő jános#gyilkosság#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk