Reggeli

„Nagyon elszántak, nem félnek a haláltól” – Cserháti Tamara izraeli férjének rokonait besorozták, úton vannak Gázához

rtl.hurtl.hu

2023. október 10. 9:55

Bár Cserháti Tamaráék itthon vannak, férje rokonait besorozták, ők már a gázai határhoz tartanak. A Reggeliben az Izraelben élő Grósz Diána is mesélt az elmúlt napokról, aki a Magyarországra tartó repülőgépek egyikével tudott elmenekülni.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium több mint száz Izraelben tartózkodó magyar állampolgárral áll folyamatosan kapcsolatban, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak. Volt, aki közülük már haza tudott jönni, például Grósz Diána férjével és két kisgyerekével. 

15 éve élnek Izraelben, Tel Avivban, ami eddig viszonylag biztonságos helynek számított – mondta a Reggeliben. De amikor azt látták, hogy tőlük 800 méterre lévő ház tetejét lerombolja egy rakéta, nincs oktatás és minden bizonytalan, kihasználták a magyar állam által indított mentőakció lehetőségét, és az egyik repülővel Magyarországra menekültek.

Soha ilyen mészárlásra nem volt példa

– fogalmazott Grósz Diána, aki szerint a nap, amikor a Hamász támadás indított, Izrael történelmének legsúlyosabb és legszomorúbb napja. 

Izraelben 300 ezer tartalékost hívtak be. Köztük van Cserháti Tamara izraeli férjének unokaöccse és egyik rokona is. Az egykori szépségkirálynő a Reggeliben úgy fogalmazott: nagy a pánik Izraelben, ilyen mértékű káosz még nem uralta az országot.

A hadköteles rokonai a gázai határhoz tartanak, ott fognak harcolni. 

Nagyon elszántak, menni akarnak kiállni a hazáért, és nem félnek a haláltól, náluk ez teljesen természetes, hogy mennek és ott vannak

– mondta Cserháti Tamara. 

#Reggeli#Videó#Külföld#izrael#Gáza övezet#háború#Hamász#hadkötelezettség#katona#cserháti tamara#grósz diána

Címlapról ajánljuk