Reggeli

Társaságban telefonozni bunkóság, a szülők ellustultak – felfalja az életünket a nyomkodás

rtl.hurtl.hu

2023. május 17. 10:48

Paulina 5, Peti 6, Gergő több mint 7 órát használja naponta a telefonját. Mire megy el ennyi idő? Mire marad kevesebb? 

Peti kérésére a vitapartnerek megnézték, hogy hány órát töltenek a telefonjukkal, mennyi az ő képernyőidejük. (Mariann csak szerda reggel állította be ezt a mérést a telefonján, ezért neki nem voltak friss adatai). Paulina egyből megvédte az 5 óráját, mert elmondása szerint sokat tölt zeneíró programok, filmnéző appok nyomkodásával. Van, hogy az utóbbiba bele is alszik.

Horváth Gergely a munkája miatt – casting director – nyomkodja sokat a telefonját. Nincs rögzített munkaideje, ezért szinte bármikor elérhető online. De bevallotta, hogy a telefonozás összefolyt a munkájával és rossz szokásává is vált. Vele ellentétben, Paulinát van, hogy saját barátai sem érik el a közösségi médiafelületeken keresztül. Képes napokig ülni egy-egy válaszon. Szerinte bunkóság társaságban telefonozni.

A nők vagy a férfiak mobiloznak többet?

Paulina és Mariann szerint a férfiak, Gergő és Peti szerint pedig a nők. És ha már szóba került a mindenhonnan bejelentkezés és a bármiről kép készítés, nem mehettek el a Z-generáció telefonozási szokásai mellett.

Mariann szerint ciki a Z-generációnak telefonálni, zavarban érzik tőle magukat, ezért üzennek applikációkon keresztül. Gergő szerint kevésbé hisznek a személyes találkozásban. Paulinának markáns véleménye van arról, hogy miért nyomkodják sokat a telefonjukat a fiatalabbak. 

Szerinte a szülők ellustultak, és addig sem kell a gyerekkel foglalkozni, amíg a telefont nyomogatják.

Peti, apukaként kiállt a gyermekes családok mellett, szerinte van az a szituáció, (és idegállapot) amikor ez az egyszerűbb választás.

#Reggeli#Videó#okostelefon#képernyőidő#kocsis paulina#horváth gergely

Címlapról ajánljuk