Reggeli

Óriási a felháborodás Cegléden: két panaszos miatt zárhatják be a helyi játszótér focipályáját

rtl.hurtl.hu

2023. március 9. 8:45

Egy ceglédi lakótelepen annyira zavart két lakót a helyi játszótérről beszűrődő labdapattogás, hogy jogi útra terelték az esetet.

Nemrég született meg a másodfokú ítélet abban az ügyben, amiben két ceglédi felperes a zajra hivatkozva meg akarja szüntetni a helyi játszótér focipályáit. Az ügy már évek óta húzódik, a Reggeli vendégei Dr. Ferenczi Norbert jogász, ceglédi képviselő és Rimóczi Gábor iskolaigazgató, képviselő voltak.

A hölgy lehetett volna kicsit elnézőbb, mert az út túloldalán lakik. A közvetlen közelében lévő emeletes házaknál mi nem találtunk olyan személyt, aki azt mondaná, őt zavarják a labdázók 

– mondta a Reggeliben Rimóczi Gábor, aki nem érti, hogyan végződhetett két panaszos szomszéd győzelmével több évre visszamenő küzdelmük a játszótér megtartásáért. Az ítélet óriási felháborodást váltott ki a városban, miután a bíróság elrendelte a játszóterek lebontását.

Mivel meghaladta a szakértői véleményben a zaj meghaladta a jogszabályban megahertzben meghatározott értékhatárt, innentől nincs ott keresnivaló a másodfokú ítélet szerint

– mondta az ügy részleteiről Ferenczi Norbert.

A jogász szerint jelenleg a sportoláshoz, az egészséghez való jog verseng a nyugalom jogával, és egyelőre úgy néz ki, hogy a nyugalomhoz való jog áll nyerésre, pedig Norbert és Gábor végigjárt kb. nyolcvan játszótér melletti lakást, és nem találtak olyan embert, akiket zavartak volna a gyerekek. 

Az évek alatt folyamatosan fejlesztették a pályát – lecserélték a 40 éves vasrácsot műanyagra, a focikapun mindig volt háló, hogy ne csapódjon a labda a rácsnak, tervben volt a pálya borításának gumicseréje is. A bejelentők viszont semmit nem tettek meg annak érdekében, hogy kevésbé hallják a pályáról beszűrődő zajokat.

Az iskolaigazgató és a jogász nem adják fel a küzdelmet, és remélik, hogy nem zárják be a gyerekeknek több mint negyven éve életteret adó pályát. Az ügyben a Kúriához fordulnak a ceglédiek. 

#Reggeli#Videó#cegléd#jog#játszótér#focipálya#nyugalom#Sport#ferenczi norbert#rimóczi gábor

Címlapról ajánljuk