Reggeli

Béres Anett: a teaszeánsz nem európai embereknek való

rtl.hurtl.hu

2023. március 7. 7:16

Lelki problémáit akarta megoldani a teaszeánszon, de ha ismeri a veszélyeket, esze ágában sem lett volna odamenni.

Mint arról az rtl.hu-n is írtunk, óriási botrány lett Harry Herceg Máté Gábornak adott interjújából, amelyben Harry herceg többek között elárulta, hogy egy dél-amerikai főzet segített neki feldolgozni édesanyja halálát. Ez az ayahuasca-főzet lehetett, ami illegális szernek számít az Egyesült Királyságban.

Ennek kapcsán jelent meg Béres Anett kedden a Reggeliben, hogy felidézze, ő miért döntött úgy, hogy a szerhez folyamodik, miért gondolta, hogy csak ez segíthet. 

Béres Anett már számos alkalommal beszélt a szeánszon történt durva balesetéről, és ezúttal is sérelmezte, hogy szerinte az emberek még mindig nem értik, hogy ő nem bulizni ment oda, hanem meggyógyulni.

Volt egy kapcsolatom, amiből nem tudtam kijönni, évek óta nem tudtam megoldani egy lelki problémát magamban

– magyarázta. 

Azt mondta, az eset előtt nem sokkal hallott az ayahuasca-főzetről, sok dokumentumfilmet nézett a témában, látta, hogy nagyon sok betegségre használják, és segíthet a halálfeldolgozásban is.

Azt viszont nagyon rosszul gondolta, hogy neki is ez való – ismerte el.

Sajnos tudatlanul mentem oda, ha ezeket tudom, eszem ágában sincs odamenni.

De mire emlékszik a baleset előtti pillanatokból? Béres Anet azt mondta, a menekülés, ami a balesetet okozta, is azért történt, mert nagyon rossz élménye volt, amit soha senkinek nem kíván.

Bekerülsz egy másik dimenzióba. Olyan, mint amikor álmodsz, és azt hiszed, az a valóság. Én akkor tudtam, hogy benne vagyok egy álomban, de nem tudtam visszajönni, ezzel küzdöttem órákon keresztül, hogy a tudatomat visszahozzam a valóságba

– fogalmazott.

Utólag azt is mondja: nem érti, hogy aki a szeánszot tartotta, miért ivott. „Ő rosszabb állapotban volt, mint mi, ott kellett volna lennie valakinek, aki józan, aki vigyáz ránk.”

És hogy mi a tanulság egy ilyen borzalmas élmény utána? Béres Anett szerint a teaszeánsz „nem európai embereknek való”, senkinek nem tanácsolja, hogy oda menjen, ehelyett értékelje át mindenki az életét, és próbálja meg a jót látni maga körül.

#Reggeli#Videó#Bulvár#béres anett#ayahuasca teaszeánsz#trauma#harry herceg#Máté Gábor

Címlapról ajánljuk