Ez egy hullaház – Terikének a testvére élt az illegális kecskeméti idősotthonbanHideg víz, mocskos tányér, nincs se vécépapír, se kéztörlő – erről számolt be Terike, akinek testvére egy évig feküdt a már felszámolt kecskeméti illegális idősotthonban. A borzasztó körülményeket hiába látták és hiába lett minden egyre rosszabb, nem mertek szólni az illegális üzemeltetőknek. Oktatás, egészségügyi ellátórendszer, szociális ellátás – ez a három legégetőbb probléma Magyarországon, mondja Dr. Rékassy Balázs, akit a szociális ellátásról kérdeztünk.
Reggeli

Ez egy hullaház – Terikének a testvére élt az illegális kecskeméti idősotthonban

rtl.hurtl.hu

2023. február 6. 7:49

Hideg víz, mocskos tányér, nincs se vécépapír, se kéztörlő – erről számolt be Terike, akinek testvére egy évig feküdt a már felszámolt kecskeméti illegális idősotthonban. A borzasztó körülményeket hiába látták és hiába lett minden egyre rosszabb, nem mertek szólni az illegális üzemeltetőknek. Oktatás, egészségügyi ellátórendszer, szociális ellátás – ez a három legégetőbb probléma Magyarországon, mondja Dr. Rékassy Balázs, akit a szociális ellátásról kérdeztünk.

Az illegális idősotthont vezető bűnbanda több mint száz ingatlanhoz juthatott hozzá. Egy vezető ápoló, egy szociális munkás és egy ügyvéd is segíthetett az ingatlanok megszerzésében. A rendőrök szerint az idős, ápolásra szoruló betegeket a kecskeméti kórházban környékezték meg, és rávették őket, hogy költözzenek az általuk működtetett illegális otthonba. Az RTL Híradó riportja:


Nyitókép: Mauricio Artieda / pexels

#Reggeli#Videó#Belföld#illegális#idősotthon#bűnügy#idősek#ingatlan#bűnbanda#dr. rékassy balázs

Címlapról ajánljuk