Reggeli

„Városi harcra tökéletes” – van olyan elektromos autó, ami már drágább használtan, mint újonnan volt

rtl.hurtl.hu

2023. január 11. 7:20

Egyre nagyobb a kereslet az elektromos autókra a használtautók-piacán is. Kroneraff István autókereskedő szerint szinten minden új autó ára nyolc számjegyű összegnél kezdődik. Az elektromos autóknál is nagy árrobbanás volt, ami még a használtautók piacán is érzékelhető.

Az új autó nyolc számjegyű összeg, szinte mindegyik. Tizen milliónál kezdődik és aztán huszon a vége. Vagy, ha Tesláról beszélgetünk, ott 60

– ismertetette a helyzetet röviden Kroneraff István. Az autókereskedő szerint egyre nagyobb a kereslet a villanyautók iránt a használtautók piacán is.

Az elektormos autóknál is nagy árrobbanás volt az utóbbi években, ez a használtak esetében is igaz.

Vannak olyan márkák, ahol a 2020 körüli elektromos használtautók drágábbak jelenleg, mint akkor voltak újonnan.

Ráadásul a szakértő szerint a magyar piac a német autópiac által erősen befolyásolt, az euró ára pedig elszállt. Tavaly 360 forint körül volt egy euró, ma 410, ezért is drágábbak a kocsik.

Kroneraff szerint autóvásárlás előtt mindig a felhasználáis körülményeket kell megvizsgálni.

Az elektromos autó városi harcra tökéletes. Mennyire zöld, vagy nem zöld attól függ, hogy az áram, amivel tankoljuk, minek az elégetésével keletkezik.


A szakértő szerint látszik a piacon, hogy kevesebb autót vesznek, különösen a drágább kocsik mennek nehezebben. A megtorpanás tavaly október óta tart.

Kroneraff olyan mértékű drágulást már nem vár a használtautó-piacon, mint ami eddig volt, de szerinte olcsóbbak sem lesznek a kocsik.

#Reggeli#Videó#Kroneraff István#használtautó#rtl#drágulás#elektromos autó

Címlapról ajánljuk