Reggeli

Czutor Zoltán nem bánta meg petárdázós bejegyzését, szerinte a kommentelők egy része „az állatvédők között is tálibnak számít”

rtl.hurtl.hu

2023. január 4. 10:26

Már több száz hozzászólás érkezett Czutor Zoltán nagy port kavaró Facebook bejegyzéséhez. A zenész arról írt közösségi oldalán, hogy a kutyásoktól érkező „sok alpári fenyegetés” miatt egészen megjön a kedve a petárdázáshoz, pedig amúgy sosem szokott. A Reggeli stúdiójába érkezett Tornóczky Anita, kutyatréner is, hogy megvitassák a témát.

Czutor Zoli a Reggeliben azt mondta, nem gondolta, hogy ekkora ügy lesz a posztjából, bár azt beismerte, hogy provokálni szeretett volna vele. A bejegyzés szó szerint így hangzik:

Esküszöm, sosem petárdázom, de ez a sok alpári fenyegetés a kutyásoktól (akiknek a javarésze a sz@rt sem szedi fel egész évben) egészen meghozza a kedvem. Hajrá durrogás!

Szerinte az első pár órában telesen normális beszélgetés volt a poszt alatt, aztán megosztották szélsőséges állatvédő oldalakon is, amiken keresztül olyan emberekhez jutott el a bejegyzése, akik „az állatvédők között is tálibnak számítanak.”

A zenész szerint ezután kezdődött a valód kommentözön, és kezdtek el érkezni a trágárságok és fenyegetések, ami miatt elmondása szerint eleve a poszt született.

Amikor elkezdik fenyegetni nemcsak a petárdázókat, hanem az anyjukat, meg a gyereküket, meg ilyeneket olvasok már két, három nappal szilveszter előtt, hogy a gyereked szájába tenném a petárdát, akkor felmegy bennem a pumpa

– mondta a zenész. 

Tornóczky Anita kutyatréner a Reggeliben azt mondta, azért volt számára nagyon furcsa Zoli posztja, mert ismeri a zenész hozzáállását az állatokhoz. Az indulatot meg is értette, de a megfogalmazást kevésbé.

Az, ahogy ez kijött, nem volt szerencsés

– vélekedett Anita, amivel a zenész is egyetértett.

A tréner elmondása szerint nemcsak a kutyák, hanem a vadállatok szempontjából is nagyon káros a petárdázás és a tiltott helyen tűzijátékozás. Szomorú példa erre, hogy az önkormányzati rendelet ellenére durrogtattak a tatai Öreg-tónál, több ezer vadludat elüldözve ezzel élőhelyükről.

A vadon élő madarak sok esetben el is pusztulnak a sokkhatás miatt, amit egy tűzijáték, vagy a petárdázás okoz. A mókusok, egyéb vadon élő kis állatok pedig gyakran elhagyják a kicsinyeiket

– magyarázta a szilveszteri durrogtatás veszélyeit Tornóczky Anita.

Neki is telt úgy sok szilvesztere, hogy a petárda miatt elszökött „egészben és nem egészben maradt állatokat” próbálta a közutakról összegyűjteni.

Ha sok ilyennel találkozol, felgyűlik benned az indulat

– világított rá.

Czutor Zoli a beszélgetés végén azt mondta, továbbra sem bánta meg, hogy kikerült a posztja, azért, mert szerinte így nagy nyilvánosság előtt látszik, hogy mikre képesek a szélsőséges emberek.

#Reggeli#rtl#video#czutor zoli#petárda#szilveszter#állatvédő#kutya#szélsőséges#poszt

Címlapról ajánljuk