Reggeli

Az energiaválság a kutyusokat is elérte: négyből három gazda menhelyre küldi kedvencét

rtl.hurtl.hu

2022. december 9. 8:06

Négy hívásból három arról szól, hogy anyagi okokra, költözésre, albérletváltásra hivatkozva a gazdik már nem tudnak tovább gondoskodni a kutyáikról – hívta fel a figyelmet Óvári András, a Vigyél Haza Alapítvány alapítója. A menhelyek már nem tudnak több kutyát befogadni és az energiaárak miatt ők is nagy bajban vannak.

Míg a koronavírus-járvány elején mindenki kiskedvencet akart, az energiaválság következtében sajnos a legtöbben szabadulnának az állatoktól, pedig egy kutya örökbefogadásánál legalább 15 éves távlatban kell gondolkodni.

Nem jó helyre kerülnek ezek a kutyák 

– mondta a Reggeliben a Vigyél Haza Alapítvány alapítója, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a teltház miatt, ezek a kutyák legtöbbször fűtetlen kennelbe kerülnek. Éppen ezért a téli időszakban az ideiglenes befogadókat is várják: csak meleg helyet kell biztosítani az örökbefogadott kutyáknak, az ételt és az orvosi ellátást az alapítvány állja. Bár ők sincsenek jó helyzetben: egy év leforgása alatt 40 százalékkal nőtt a tápok ára és az állatorvosi ellátás összege is nőtt.

A problémát csak tetézi, hogy a civil szervezetek vannak a sor végén: csökkent az 1% (csökkentek a jövedelmek), csökkentek az adományok (a napi megélhetés is gondot okoz), megdrágult a menhelyek minden költsége.

A menhelyek egyetlen bevételi forrását jelenleg az adományok jelentik. Az idei támogatói naptárban a Magyar Úszószövetség szerepel a menhely kutyáival. A címlap azért is különleges, mert a kamera mögött Trokán Nóra állt a címlapon pedig Kapás Bogi és Telegdi Ádám úszóházaspár szerepel.

#Reggeli#Videó#vigyél haza alapítvány#kutyák#trokán nóra#kapás boglárka#segítség#menhely

Címlapról ajánljuk