Reggeli

Még Oroszországban is felszabadultabb volt a hangulat, mint most Katarban

rtl.hurtl.hu

2022. november 23. 10:28

Javában dübörög a labdarúgó-világbajnokság, Horti Gáborral elemeztük az eddigi meccseket, esetleges kimeneteleket és történéseket. A keddi vereség ellenére a kommentátor rendületelneül hisz benne, hogy az idei vb-t Argentína nyeri meg.

Hatalmas meglepetés okozott a katari foci-vb-n a keddi Argentína-Szaúd-Arábia meccs. A 36 meccs óta veretlen argentin válogatott ugyanis kikapott a szaúdiaktól. Az arab országban akkora az öröm, hogy a szaúdi király szabadnapot rendelt el mára.

Aki tegnap megtette Szaúd-Arábiát, az ma odamegy a főnökhöz és elküldi a francba, mert annyi pénze lett

– foglalta össze a helyzetet Horti Gábor sportkommentátor. A tegnapi vereség ellenére az újságíró kitart az elvei mellett, továbbra is azt gondolja, hogy Argentína fogja megnyerni a tornát.

Horti Gábor kérdésre válaszolva Cristiano Ronaldo klubváltásáról is beszélt. Szerinte csak porhintés, hogy közös megegyezéssel távozik a Manchester United-tól. Úgy véli, a portugál klasszist valójában kirúgták, mivel korábban a sztárfocista élesen bírálta a klubot, ezt pedig már neki sem nézték el.

Végtelenül kellemetlen ügy, lehet csámcsogni rajta, a katariak is örülnek annak, hogy a rivalda lecsúszott róluk

– fogalmazott Horti.

Ronaldo valószínűleg a Chelsea-hez igazol át, ennek azonban nem mindenki örül. Horti szerint a klub edzője, Thomas Tuchel éppen miatta hagyja el a csapatot, ő ugyanis egyáltalán nem akarta ezt a „balhés fickót".

Ronaldo fantasztikus egyéniség és egy nagyon jó futballista, csak ha belép az öltözőbe, akkor azonnal klikkesedés lesz

– tette hozzá.

A vb-t rendező Katart rengeteg kritika érte az utóbbi időben az emberi jogok sárba tiprása miatt. Horti Gábor szerint bár erre most ugrott rá mindenki, valójában 12 évvel korábban kellett volna elkezdeni foglalkozni vele.

A sportújságíró szerint a legnagyobb probléma a mostani foci vb-vel, hogy az emberek nem tudnak felszabadultan örülni.

Végtelenül fegyelmezetten ülnek a szurkolók, nem örülhetnek, nem viselkedhetnek úgy a lelátón, ahogy azt megszokhatták. Még Oroszországban is felszabadultabb volt a hangulat. Jó gyereknek kell lenni mindenkinek 

– mondta.

A biztonsági intézkedések rendkívül szigorúak az országban, minden látogatóra jut két rendőr.

A katari válogatottat az utóbbi hat hónapban együtt tartották edzőtáborban. Horti szerint, lehet, hogy mindez jó eredményt hoz, de az is előfordulhat, hogy annyira megutálták egymást a focisták, hogy nem néznek egymásra. Úgy véli, az egész a sportwashingról szól, a katariak a sprottal próbálják tisztára mosni az ország becsületét.

A beszélgetés végén a Reggeli orákulum állata, Magnum megjósolta a mai Costa-Rica-Spanyolország meccs eredményét. Bár a tengerimalac annyira izgatott volt, hogy egyszer adás közben ugrott ki az akváriumából, mégis nehezen szánta rá magát a jövendőmondásra. Egyik tálba sem evett bele, „Costa-Ricára is csak ráült”, így megállapíthatjuk, hogy döntetlent tippelt.

#Reggeli#Videó#foci-vb#Horti Gábor#foci#argentína#szaúd-arábia#rtl

Címlapról ajánljuk