Reggeli

„Szükségünk van hősökre” – édesapja tragikus életútjáról mesélt Marjai Judit

rtl.hurtl.hu

2022. október 20. 11:58

Marjai Judit nem ismerte az édesapját, mégis neki akar emléket állítani. Marjai Tamás tragikus mégis sikeres életútjával sokunk számára lehet példa.

Marjai Judit nehezen viseli, hogy mai világban kiüresedtek az értékek, és valódi teljesítmény nélküli celebek uralják a médiát. Judit azt mondja, igazi hősökre és legendákra van szükségünk, akik maradandót alkottak a sport, a tudomány vagy a művészet terén.

Számára ilyen hős az édesapja, akit bár sosem ismert, szeretné megírni történetét, később pedig nagy álma lenne, hogy életéről dokumentumfilm készüljön.

„Szükségünk van hősökre” – édesapja tragikus életútjáról mesélt Marjai Judit
Marjai Judit a Reggeliben. Fotó: RTL: Reggeli

Marjai Tamás 17 évesen tragikus villamosbalesetben elveszítette mindkét lábát. Akkoriban még nem voltak parasportolók, ő mégis kitalálta, hogy gokartversenyezni fog. Maga építette a motorjait, volt, hogy fotelből készített egyet. Ő találta fel a kézzel indítható gokartot is. Profi műláb híják, falábakkal közlekedett.

Amikor elvette feleségül Judit édesanyját, rögtön leszögezte, hogy nem akar gyereket, ő ugyanis eldöntötte, hogy 40 évesen öngyilkos lesz.

Judit végül mégis megszületett, és mindössze 3 éves volt, amikor édesapja beváltotta ígéretét.

De nem is a halálával kell foglalkozni, hanem az életével

– mondta Marjai, aki szerint édesapja története mások számára is inspiráló lehet.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

 

#Reggeli#Videó#marjai judit#marjai tamás#gokart versenyző#baleset#rtl

Címlapról ajánljuk