Reggeli

„Halálfélelem volt” – két hétig feküdt kórházban Inti, még mindig rengeteg gyógyszert szed

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 11:34

Zuber Krisztián veleszületett szívbetegsége miatt került kórházba, most végre kiengedték.

A Reggeliben arról beszélt, teljesen jó a közérzete, mindezt azonban csak a gyógyszereknek köszönheti. Elmondása szerint szívelégtelensége azt jelenti, hogy csak 25 százalékon működik a szíve. 

Először tüdőproblémára gyanakodott, mert 5-10 méter séta után annyira elfáradt, hogy le kellett ülnie.

Csináltak egy mellkasröntgent, és akkor mondták, hogy valami nagyon nem stimmel, mert háromszor akkora a szívem, mint amekkorának lennie kéne

– mondta Inti, akinél az EKG is borzasztó adatok mutatott, ezért az orvos a vizsgálatok után azt mondta, hogy ha nem mennek be aznap a sürgősségire, mentőt hív.

Este bementünk a kórházba Emesével, és már ki sem engedtek 

– mesélte a TNT zenésze.

Két hetet töltött a kórházban, ezalatt több vizsgálatot is elvégeztek rajta. A Reggeliben azt mesélte, nagyon rosszul viselte a bezártságot. Bár az orvosai pihenést javasoltak neki, ő mégis „visszaengedte magát” a színpadra.

Nem fogok úgy ugrálni, ahogy eddig ugráltam. Már két koncerten túl vagyok, minden rendben van.

Betegsége miatt nem dohányozhat, bár már kórházba kerülése előtt lerakta a cigarettát párja, Sáfrány Emese kedvéért. Emellett pedig egyáltalán nem fogyaszthat alkoholt, és ami számára a legnehezebb, másfél liternél több folyadékot nem ihat egy nap.

A szívem nem tudja kihajtani a szervezetemből a vizet 

– magyarázta.

Emese sokat segít neki a megfelelő étrend összeállításában és betartásában, ezért ma már sokkal jobban érzi magát. De nem volt ez mindig így, a Reggeliben azt mesélte, a legnehezebb napokon halálfélelme volt esténként:

nem mertem elaludni, mert azt hittem, nem fogok tudni felkelni.

#Reggeli#Videó#inti#zuber krisztián#betegség#szívelégtelenség#kórház#gyógyszerek#sáfrány emese

Címlapról ajánljuk