Reggeli

Újra „rács mögött” a Viszkis

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 21. 11:19

Ambrus Attila 10 éve szabadult a börtönből, és ettől nem függetlenül egy kerítésgyártó cég reklámarca lett – így egy plakát erejéig újra rács mögé került. Hogy mik voltak a legdurvább reklámszövegek, amikre nemet mondott, és hogyan érzi magát kétgyerekes családapaként, erről is kérdeztük Ambrus Attilát.

„Nem lehetne állva? Ültem már eleget!” – kezdte viccelődve a Viszkis a beszélgetést a Reggeli stúdiójában. Ambrus Attila, azaz a Viszkis nevét az 1990-es években ismerte meg az ország, amikor  30 bankot, postát, utazási irodát fosztott ki. A rablásokat mindig azután követte el, hogy egy közeli kocsmában megivott némi whiskyt. Végül a román-magyar határon fogták el, ugyanis a társa lebukott az utolsó rablásnál.

Ambrus Attila 2012 januárjában szabadult a börtönből, azóta igyekszik mintapolgárként élni, bár az itallal a mai napig sokszor meggyűlik a baja:

Sajnos jó barátságban vagyok még a piával, az alkotói válságban néha megiszom 

– árulta el Ambrus Attila a Reggeli stúdiójában, akinél a koronavírus időszakában kicsit megszaladt az ital mennyisége. Szerencséjére felesége, Réka mindig időben jelez, ezért már újra kontroll alatt tartja az alkoholmennyiséget.

Réka amúgy szintén Ambrusként született, és ruhákat tervez, készít, meg neki is besegít, de most inkább a gyerekek foglalják le. Anna 3,5 éves, Magor 10 hónapos.

Keményen dolgozik

Ambrus Attila, mivel kézművesként árulja a portékáit, a piacozós napjain akár 12-16 órát is dolgozik. Hajnali kettőkor kel, hogy kora reggel már a placcon várja vásárlóit, de otthonában csapatépítő tréningeket is tart nagy cégeknek:

Kijönnek hozzám, korongozunk, én pedig főzök nekik 

– mesélte Ambrus a nála tartott csapatépítőkről. Szerinte nagyon fontos, hogy sikerélményt kapjanak a hozzá érkező csapatok, akár azáltal, hogy saját maguknak készítenek el egy köcsögöt.

A kétgyerekes családapának minden bevétel számít, ezért több céggel kötött reklámszerződést, de volt olyan megbízás, amit még ő sem mert vállalni:

Ezzel a szappannal mindent tisztára lehet mosni!

– ezzel a reklámszöveggel kereste meg egy cég, amihez még Ambrus sem adta az arcát, viszont egy kerítés- és rácsgyártó cég szlogenéhez már igen.

A „10 év az biztos!” szlogen Attila szabadulásának tízéves évfordulójából kiindulva született. Az egykori jégkorongozó arcképével bárki összefuthat a plakáton, ahol Ambrus narancssárga kezeslábasban tekint ránk a rácsok mögül. Ambrus, mint mondta, inkább adja az arcát ehhez, mint testápolási termékekhez.

Van egy pomázi építkezési, tetőfedő cégnél is reklámja, ott pedig az a szlogen, hogy „A biztonság a tetőnél kezdődik” – ez pedig egy a harmadik emeleti menekülős akciójára utal.

Ambrus Attila reintegrációs programokban is részt vesz, ahol szenvedélybeteg gyerekekkel beszélget, és más börtönből szabadult embereken is szeretne segíteni, mivel szerinte egy börtönviselt embernek barátok nélkül szinte lehetetlen visszailleszkednie a társadalomba.

 

#Reggeli#Videó#Bulvár#ambrus attila#viszkis#börtön#reklám

Címlapról ajánljuk