Reggeli

Juhos Joci mestercukrász szerint nincsenek könnyű helyzetben a cukrászdák, de ő most nyitott egy újat

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 12. 10:29

Nincsenek könnyű helyzetben a cukrászdák sem, az emelkedő alapanyagárak és növekvő rezsidíjak miatt egyre nehezebben tudják fenntartani magukat. Az elmúlt időszakban több neves üzlet is bezárt. A napokban pedig arról cikkeztek, hogy készülhetünk az ezer forintos süteményekre. Hogyan látja a cukrászat, a cukrászdák jelenlegi helyzetét a Mestercukrász ítésze, Juhos Joci?

 

A Mestercukrász ítésze, Juhos József a múlt héten nyitotta meg cukrászdáját. Azt mondja, a cukrászok most nagyon nehéz helyzetben vannak a kalkuláció miatt is, a nagykereskedők ugyanis napi árat szabnak.

Lehet, hogy ma egy sütemény nyersanyagárban 100 forint, holnap már ugyanaz 110 forint, ezt a mozgást is bele kell építeni az árba. Ráadásul az euróárfolyam is befolyásol minket, hiszen a cukrászok sok mindent külföldről rendelnek, a csokoládét, a gyümölcspürét és például a vajat is, aminek az ára nagyon elszaladt.

– mondta.

Juhos József azt mondja, lehet, hogy a jövőben nem az óriási szelet sütemény lesz a trend, ő azt vallja, ha a vendég kisebb, de minőségi alapanyagokból készült sütit kap, akkor jó szájízzel tér haza.

A covid idején sok új cukrászda nyílt, sokan pedig pályaelhagyóként érkeztek a szakmába, ezért Juhos szerint kevés a jó szakember.

Joci séf múlt héten, Leányváron nyitotta meg saját cukrászdáját, az első hét még tesztüzemben ment, a héten tökéletesítették a fagyipultot és a kávégépet, és a vizesblokk is most készül majd el. A legnagyobb kihívásnak azt éli meg, hogy bírják majd az iramot.

 

#Reggeli#RTL Klub#juhos józsef#cukrászda#cukrászok#sütemény#rtl#Videó

Címlapról ajánljuk