Reggeli

Keresik a felelősöket – büntetőeljárás M. Richárd halálának ügyében

rtl.hurtl.hu

2022. május 27. 8:19

Büntetőeljárás indult M. Richárd halála kapcsán. Az ügy állásáról a férfi élettársának ügyvédje beszélt a Reggeliben.

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult nyomozás, miután M. Richárd még a börtönben feljelentést tett. Az ügyet a férfi halála után élettársa viszi tovább. Kérvényezték orvosszakértő kirendelését, amit az ügyészségnek hivatalból is meg kell tennie Dr. Mocsai Gergely ügyvéd szerint. Céljuk, hogy teljeskörűen feltárják a férfi halálának körülményeit, ezáltal

annyit szeretnének elérni a büntetőeljárás kapcsán, hogy más, hasonló helyzetbe ne kerüljön.


Az ügyvéd szerint vannak objektív bizonyítékok, amik M. Richárd a kezelése során keletkeztek és személyi bizonyítékok, amiknek beszerzése egyelőre folyamatban van. Várják az orvosszakértői véleményeket is: eddig a halottvizsgálati lapot kapták kézhez, a boncjegyzőkönyvre még várnak.

Úgy gondolják a fogatartók részéről történhetett mulasztás:

ha valaki megkezdi a börtönbüntetésének letöltését, jelen esetben fogházbüntetésről beszélünk, azt rögtön meg kell, hogy előzze egy orvosi vizsgálat és fel kell hogy tárják az ő egészségi állapotát, és ennek megfelelően kell az ő fogva tartását végrehajtani.


Az ügy végére a pont azonban a közeljövőben fog kikerülni. Dr. Mocsai Gergely a Reggeliben azt mondta, becslése szerint minimum egy évig tart majd a nyomozás.

#Reggeli#RTL Klub#rtl#m. richárd#büntetőeljárás#halál#vizsgálat#börtön

Címlapról ajánljuk