Reggeli

Semmi jóra nem számíthatnak az egyetemisták, ha albérletet szeretnének

rtl.hurtl.hu

2022. május 16. 8:48

Jelentős drágulás látható az országos albérletpiacon. A hatalmas áremelkedések miatt az elmúlt időszakban már lecsaptak a legolcsóbb ajánlatokra, ezért idén nehezebb helyzetben lesznek azok az érettségizők, akik albérletben gondolkodnak.

Pósfai Zsuzsanna ingatlanszakértő szerint semmi jóra nem számíthatnak azok a diákok, akik szeptembertől albérletet szeretnének. Budapesten átlagosan 170 ezer, a dunántúli nagyvárosokban 130-150 ezer, a keleti régióban 120 ezer forintba kerülnek átlagosan a kiadó lakások.

2021 eleje óta nagyjából 20 százalékkal emelkedtek az albérletek árai. A vidéki nagyvárosokban gyorsabb a drágulás üteme. Kollégiumi férőhelyekből is kevesebb van, így még többen kényszerülnek albérletet kivenni.

Akik lemaradnak a számukra még megfizethető ajánlatokról, azoknak rövid távon megoldást jelenthet az ingázás, vagy az, hogy az iskolától messzebb bérelnek lakást. Pósfai Zsuzsanna szerint hosszabb távon a saját lakás megszerzésének támogatása mellett ki kellene építeni egy bérlakásszektort, ami meg megfizethető és kiszámítható.

#Reggeli#RTL Klub#peller anna#rtl#Belföld#szabó zsófi#albérlet#kiadó lakás#drágulás#egyetemisták#budapest#áremelkedés

Címlapról ajánljuk