Reggeli

Gerendai Károly: Ha mindent felszámolok, kevesebbet buktam volna

rtl.hurtl.hu

2022. február 14. 9:57

A Sziget alapítója azt mondta, ha tudta volna, hogy a járvány ennyi idei fog tartani, biztosan radikálisabb és racionálisabb üzleti döntéseket hozott volna. 

„Ha mindent felszámolok, kevesebbet buktam volna” – mondta Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója, akinek a járvány miatt több mint egymilliárd forintos a vesztesége. A vállalkozó hétfőn a Reggeliben arról beszélt, hogyan változtatta meg a koronavírus-járvány a vendéglátás helyzetét és az étterembe járási szokásokat.

Gerendai szerint a vendéglátói ágazat nem volt felkészülve arra a rendkívüli helyzetre, amit a pandémia hozott magával, mindenki óriási veszteségeket szenvedett el. A hónapokig tartó zárva tartás alatt mindenki kereste az alternatív lehetőségeket, sokan áttértek házhozszállításra. Fine dining éttermekkel ezt azonban nem lehetett megoldani. Ők arra álltak át, hogy a vendégek otthonában főztek – tette hozzá a Costes étterem tulajdonosa.

A vállalkozó arról is beszélt, hogy sokan rögtön a járvány elején bezártak, és utcára tették az alkalmazottaikat. Bár ezzel emberileg nem tud egyetérteni, utólag visszanézve úgy gondolja, üzletileg nem biztos, hogy rossz döntés volt. Gerendai azt mondta, 2020-ban nem sokan gondolták volna, hogy két év múlva még mindig a covidról fognak beszélgetni.

Azt mondta, ha tudta volna, hogy ennyi idei fog tartani a járvány, akkor sem biztos, hogy teljesen lehúzta volna a rolót, de biztosan radikálisabb és racionálisabb döntéseket hozott volna. 

Szerinte kérdés az is, hogy a házhozszállítás igénye hogyan változtatja majd meg a fine dining éttermek jövőjét.

 

#Reggeli#RTL Klub#szabó zsófi#rtl#gerendai károly#papp gergő#vendéglátás#covid#pandémia#Kultúra

Címlapról ajánljuk