Reggeli

Pumped Gabo: Isten nagyon profin kitalálta az ökológiai rendszert, de mi szétbombázzuk, és ha elromlik, cseszhetjük

rtl.hurtl.hu

2022. február 1. 9:56

Pumped Gabó egy ideje a környezetvédelem élharcosa lett. Egészen pontosan azóta, hogy megnézte David Attenborough egyik dokumentumfilmjét. Most azonban egy meghökkentő lépést tett az ügy érdekében: ledobta a textilt a Fertő tó védelméért. Bár eredetileg személyesen látogatott volna el a keddi Reggelibe, hogy az esetről meséljen, végül csak lélekben tudott jelen lenni.

A Reggeli vendége lett volna Pumped Gabo influenszer, aki legutóbb azzal tarolta le a magyar sajtót, hogy Ádám-kosztümben demonstrált a Fertő tó körbeépítése ellen. Pumped Gabo hajnali négykor jelezte, hogy nem tud eljönni a felvételre, ezért egy pálcikára tűzött Papír Gabo helyettesítette Pumpedet. 

Fotó: RTL Klub / Reggeli

A Reggeli nézőinek szerencsére nem csak Papír Gaboval kellett beérniük, mivel készített egy kis videót, amitben elnézést kért távolmaradása miatt. A felvételt egy kései órán rögzítette, szavai szerint nem tud aludni, teljesen fel van borulva vagyis nem ő van felborulva, hanem azok, akik olyan korán kelnek.

Azt gondolom, hogy a természetvédelem napjainkban nagyon fontos és a jövőben még fontosabb lesz, ezért szerettem volna felhívni rá a követőim, a fiatalok figyelmét. Mert én a fiatalok nyelvén nagyon jól értek

– fogalmazott a testépítő, aki hozzátette: arra nem számított, hogy ekkora nyilvánosságot kap képe és az akció. „Nekem az építkezésekkel nincs problémám, hogy stadionokat építget a kormány meg ilyesmi, azt én nem bánom, ez az új stadion is gizda. De az, hogy az építkezés a természet, az állatok és a növények kárára menjen, az nekem nem tetszik. Mert pont erről szól a DiCaprionak az új filmje, az is arról szól, hogy az ember ki akarja zsákmyáolni azt az aszteroidát, ami tart a föld felé, aztán túl későn cselekednek és akkor elpusztul a Föld” – magyarázta a Pumped Gabo, aki szerint átvitt értelemben pont erről szól a film: kizsákmányoljuk a földet, feléljük a természetet, elpusztítjuk az állatokat, elpusztítjuk a növényeket és nem marad semmi.

Az egész ökológiai rendszer úgy van kitalálva, isten úgy teremtette annak idején, hogy minden olyan nagyon jól működjön és még meg is újuljon, újjá is épüljön a természet, ezt Isten így találta ki nagyon profin. De annyira szétbombázzuk, hogy már magától sem fog tudni egy idő után újraépülni ez a rendszer és ha ez a rendszer, ez az ökológiai rendszer elromlik, cseszhetjük

– szögezte le. 

Pumped Gabo szerint ezért lenne fontos, hogy az ember összhangban éljen a természettel és a megújuló energiaforrások felé forduljunk, ne pedig atomerőműveket építsünk, utóbbi is egy „nagy hülyeség”. Kiemelte: a jövőben is szeretne az ilyen akciók mögé beállni, mert nem csak az egót, a szellemet is ki kell elégíteni.

#Reggeli#RTL Klub#peller anna#rtl#pumped gabó#lakatos márk#természetvédelem#aktivista#fertő tó

Címlapról ajánljuk