Belföld

Ledobta ruháit Pumped Gabó a Fertő tóért

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. január 30. 20:35

A fiatal testépítő híresség szerint nem lenne jó, ha tönkretennénk a Földet, és a Marsra kellene költözni, ott ugyanis nincsen Balaton Sound. 

 

Egy szál táblát maga elé tartva állt a 444 kamerája elé Pumped Gabó, a 2016-os Nyerő páros egyik favoritja. Az internetes híroldal egy szombati, Sopronban tartott tüntetésre kísérte el a fiatal testépítő hírességet. A demonstráció résztvevői a Mészáros Lőrinc cége által épített Fertő Part nevű nagyberuházás ellen tiltakoztak: a 34 ezer négyzetméteres komplexum kivitelezői szállodát, vitorlásklubot, sportközpontot, ökocentrumot és apartmanházakat emelnek a lebetonozott tópartra.

Az utóbbi időben elkötelezett természetvédővé vált Pumped Gabó megnézte a környezetvédők, az EU és az UNESCO tiltakozása ellenére továbbra is zajló munkákat, és meztelenre vetkőzve állt ki a tó élővilága mellett, csupán egy A FERTŐ TÓ AZ ÁLLATOKÉ feliratú táblát tartva ágyéka elé.


A szombati kiállásról saját Facebook-oldalán is közölt fotót Gabó, amihez többek között azt fűzte, hogy

Néhány nagyon jóllakott ember még jobban szeretne lakni, ami személy szerint engem nem zavarna, de hogy ezt a természet kárára teszik, az igen! (...) Ez egy természetvédelmi terület, tele növényekkel és állatokkal, úgy tűnik egy részének most lőttek.


Pumped Gabó a 444-nek azt mondta, ő nem ellenzéki, se kormánypárti, de

az, hogy a természettel baszakodnak, az nekem nem tetszik, és én ezért állok ki emellett az ügy mellett.

Gabó szerint nem lenne jó, ha tönkremenne a bolygó, és a Marsra kéne költöznünk, ott ugyanis nincsen Balaton Sound. 

Gabóval és párjával, Ágival nemrég készült interjú, amiben Gabó egyebek mellett azt mondta, hogy az elmúlt pár évben kezdett természetvédelemmel is foglalkozni, mert szeretné,

ha minél több fiatalnak fontos lenne ez a téma.  

Nyitókép: Pumped Gabó/Facebook

#Belföld#pumped gabó#fertő tó#beruházás#tüntetés#sopron#mészáros lőrinc#természetvédelem

Címlapról ajánljuk