Reggeli

Lantos Gabriella: Az omikronnál is veszélyesebb mutációk jöhetnek

rtl.hurtl.hu

2022. január 27. 9:22

A szakértők kizártnak tartják, hogy az omikron elhozza a járvány végét. Lantos Gabriella egészségügyi menedzser a Reggeliben arról beszélt, jobb, ha megtanulunk együttélni a koronavírussal, nem érdemes arra várni, hogy majd megszűnik. A szakértő szerint reális, hogy nyaranta felszabadulunk, ősszel és télen viszont bedurvul a helyzet, és újabb, az omikronnál sokkal veszélyesebb variánsok jöhetnek.

Lantos Gabriella egészségügyi menedzser a Reggeliben arról beszélt, jobb, ha megtanulunk együttélni a koronavírussal, nem érdemes arra várni, hogy majd megszűnik. A szakértő szerint reális, hogy nyaranta felszabadulunk, ősszel és télen viszont bedurvul a helyzet, és újabb, az omikronnál sokkal veszélyesebb variánsok jöhetnek

A negyedik oltásról megoszlanak a vélemények. Lantos szerint a jelenlegi bizonyítékok alapján csak a veszélyeztetett csoportoknak ajánlott a negyedik oltás. Egészséges embereknek viszont nem származik belőle extra előnyük. Arról is beszélt, félő, hogy így az embereknek pont akkor fogy majd el a türelmük a védőoltások beadatásában, amikor igazán nagy szükség lenne rá. Szerinte a házi orvosoknak sem azzal kellene tölteniük az idejüket, hogy gyógyítás helyett negyedik oltásra beszélik rá a pácienseiket.

Lantos Gabriella senkinek sem javasolja, hogy direkt megfertőződjön a vírussal. A poszt-covid szimptómák ugyanis igencsak kellemetlenek. Felléphet koncentrációs és tájékozódási zavar, és szívizom problémákat is tud okozni.

#Reggeli#RTL Klub#nádai anikó#rtl#járai máté#omikron#koronavírus#lantos gabriella

Címlapról ajánljuk