Mestercukrász

Kialakult a Mestercukrász TOP3-as mezőnye

rtl.hurtl.hu

2022. július 13. 22:30

A döntő hét harmadik napján csokiszobor és diktálás várt a versenyzőkre, és ismét egyvalaki levette a cukrászkabátot.

Az édesszájú Konyhafőnök szerdai adása rendhagyó volt, ugyanis Liptai Claudia családi okok miatt nem tudott jelen lenni, így csak a két séf zsűrizte a feladatokat. A versenyzőknek az első fordulóban egy csokiszobrot kellett készíteniük, ráadásul mellé egy ehető desszertet is ki kellett tálalniuk.

Gábor egy koponyát szeretett volna megformázni, amit először temperált csokiból kezdett el, majd plasztikcsokira váltott. Bár Balázs séf figyelmeztette, hogy kezdje újra a csokoládét, a tetoválóművész a saját feje után ment, felpaprikázva ezzel a séfet.

Ha azt mondtam, hogy nem, akkor nem!

– förmedt rá Balázs séf a fiúra, aki végül egy anatómiakönyvként tálalt desszertet vitt a zsűri elé egy csokikoponyával a tetején.


Roxi nagyon megszenvedett az általa megálmodott csiga formázásával, mert eleinte egy kakaóscsigának tűnő, kétdimenziós házat kezdett csinálni, és a séfeknek többször is figyelmeztetniük kellett, hogy élethű csigaházat várnak tőle.

Ez mi?! Olyan mintha tehenek alatt ment volna, és az egyik épp telibevágta szegényt

– mondta nevetve az újrakezdett szoborra Balázs séf, aki röhögőgörcsöt kapott Roxi furcsa csokifigurájától.


Az első feladatot Rebi teljesítette a legjobban, aki a második fordulóban – ahol Joci séf kápiás monodesszertjét kellett diktálás útján elkészíteni – Roxinak adta a nehezítést. A hátráltatott lány nem láthatta a kész desszertet, és nem hallhatta a séf tanácsait sem, pusztán a diktálás során kapott információkra hagyatkozhatott. Ennek ellenére bebizonyította a séfeknek, hogy képes ilyen helyzetben is boldogulni.

Ezzel szemben Gábor teljesen el volt veszve a feladatban, és minél inkább lemaradt, annál jobban bepánikolt attól, hogy nem tudja tökéletesen követni a séfet. A srác a zselatinnal végképp összezavarta magát, ezért kérdésekkel bombázta Joci séfet, aki hiába ismételte el többször a folyamatokat, süket fülekre talált utasításaival.

Huszadjára mondom el neked!

– mondta Joci séf ingerülten, miután elege lett a fejetlenségből, ami Gábor pultján uralkodott.  
A srác a tálalás végére igyekezett minél több elemet elkészíteni, de egyre dühösebb lett magára, és végül nem maradt ideje arra, hogy befejezze a munkát.


A forduló végén nehéz döntés várt a két séfre, hiszen egy újabb játékost kellett hazaküldeniük. A zsűri döntése alapján a döntő hét harmadik napján Gábor számára ért véget a Mestercukrász.

Nem szabad elbízni magad

– mondta magának a fiú, aki miután elbúcsúzott a zsűritagoktól, levette a cukrászkabátot, és végleg elhagyta a konyhát.

#Mestercukrász#top 3#kottmayer szabolcs#rábai roxána#krupa rebeka#enzsöl balázs#juhos joci#2. évad#18. rész#csáki gábor#kieső#az édesszájú konyhafőnök#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk