Mestercukrász

Elindult a döntő hete: cukrászkabátba bújtak a Mestercukrász versenyzői

rtl.hurtl.hu

2022. július 11. 22:29

Hat versenyző kapta meg a séfkabátot, de közülük csak egy lehet pénteken a Mestercukrász.

A döntő hete a cukrászkabátok kiosztásával kezdődött, majd a zsűri ismertette a nap első feladatát: a versenyzőknek mozgó desszerteket kellett alkotniuk.

Rebi egy lebegő tojást készített csokifészekkel és szárnyakkal, Gábor egy mozgatható kenyértartót tervezett, Roxi egy különleges családi kiszerelésű élménydesszertet vitt a zsűri elé, Zsombi egy Harry Potter-tematikájú tortát álmodott meg, Szabi egy labirintust épített desszertjére egy retro golyós ügyességi játékot imitálva, Kata pedig csokikupola alá bújtatott sütivel állt a zsűri elé.

Tudod mennyire kevés? Mint egy lepkefing. És te a fináléba akarsz bejutni… Olyan mérges vagyok rád, hogy el nem tudom mondani

– így kommentálta Joci séf Szabi desszertjét, miután fintorogva megkóstolta.


Kata zsűrinek szánt meglepetése sem úgy sikerült, ahogy azt eltervezte. A lány abszintot gyújtott meg zsebsárkánnyal, majd azzal locsolta le csokikupoláját, ami szó szerint szénné égett a zsűri előtt. Végül Joci séf igyekezett megfékezni a lángokat.

Nem ez volt a terv

– mondta Kata a balul elsült tálalás után.


Az első feladatot Rebi teljesítette a legjobban: bár a döntő héten már nem jár előny a játékosoknak, egyik társát azért hátráltathatta. Választása Zsombira esett, akinek a második feladatban a kötelező négy elem mellett egy ötödiket is fel kellett használnia tányérdesszertje készítésekor.

A hátráltatás annyira rosszul érintette Zsombit, hogy a nap végén neki kellett elbúcsúznia a versenytől.

#Mestercukrász#2. évad#16. rész#cukrászkabát#döntő#rtl#RTL Klub#az édesszájú konyhafőnök

Címlapról ajánljuk