Mestercukrász

Megvannak a Mestercukrász döntősei!

rtl.hurtl.hu

2022. július 8. 22:35

A középdöntő utolsó napján Enzsöl Balázs bonyolult desszertjén és egy doboznyi süteményen kellett átverekedniük magukat a versenyzőknek, hogy továbbjuthassanak.

Az első feladatban Enzsöl Balázs igyekezett mattot adni: a játékosoknak ugyanis a séf ikonikus sakktábla-desszertjét kellett elkészíteniük.

Kata egyre jobban kétségbe esett sütés közben, többször is pánikszerűen kérte Balázs séf segítségét. Újra kellett kezdenie a karamelljét, kint felejtette a pultján a betöltött szilikonformákat, és rengeteg időt veszített azzal, hogy nehezen bírta kivágni a tortalapból a téglalap formát is, de végül sikeresen kitálalt minden elemet. Ráadásul nem ő volt az egyetlen, aki óriási küzdelmet folytatott Balázs séf elemeivel:


Kóstolás után a zsűritagoknak nagyon fontos döntést kellett meghozni: egy versenyző a teljesítménye alapján ugyanis egyenes ágon továbbjutó a döntőbe. A nyertes Rebi lett, neki a második feladatban már csak annyi dolga volt, hogy a kanapén üldögélve szurkoljon a többi versenyzőnek. Természetesen kioszthatott egy hátráltatást is: így Katának az édes aprósüteményből két verziót kellett elkészítenie.

A hátráltatás annyira rosszul érintette a versenyzőt, hogy egész sütés alatt kétségbeesetten próbálta összeszedni magát, de alig tudott kitálalni.

Roxi nagyon magabiztosan haladt a munkával, de kétszer is elrontotta a karamellt, amit az utolsó percig igyekezett újra elkészíteni, hogy bizonyítson. Csokiba mártott citromos madlent készített, fehércsokiba és liofilizált málnába hempergetett trüffelgolyókkal, málnás habcsókkal és a nagymamájától tanult recept alapján sütött keksszel, ami teljesen levette a lábáról a zsűrit:


A kóstolás végén öt játékos – Roxi, Kata, Gábor, Szabi és Zsombi – csatlakozhatott Rebi mellé, ők hatan a Mestercukrász 2. évadának döntősei

A zsűri választása azt is egyértelművé tette, hogy Roland az, akinek a döntő kapujában ér véget az álma, ő az, akinek el kell hagynia a Mestercukrász konyháját.

#Mestercukrász#az édesszájú konyhafőnök#rtl#RTL Klub#továbbjutás#döntő#liptai claudia#enzsöl balázs#juhos joci

Címlapról ajánljuk