Mestercukrász

Kata majdnem feladta, Szabi ki akarta cselezni a zsűrit, Liptai Claudia pedig dalra fakadt a Mestercukrászban

rtl.hurtl.hu

2022. július 7. 22:35

Miközben Kata többször is összeomlott sütés közben, Szabi és Geri próbálták eldugdosni az elrontott elemeiket a séfek elől… de hiába. Joci séf ráadásul újabb brutális desszerttel készült, de nem csak ő nehezítette meg a versenyzők munkáját.

 

A nap első feladata Claudia egyik kedvenc témájának feldolgozása volt. A zsűri kozmikus tortákat várt a versenyzőktől.

Szabinak több elemet is újra kellett ezért nagyon megcsúszott a munkával, ráadásul még piskótát is kért Zsombitól, ami miatt nagy leszidást kapott Joci séftől. Az utolsó percekben díszítés közben a kötényével bele is nyúlt a kész torta burkolatába, úgyhogy ezt próbálta kandírozott naranccsal elfedni.


Kata magabiztosan vezette a mezőnyt munka közben, majdnem minden folyamattal ő készült el először. Ennek ellenére a kóstoláson a zsűri csalódottan kóstolta meg a mousse tortáját, hiszen sokkal többet vártak tőle.


A második fordulóban Joci séf diktálása izzasztotta meg a játékosokat.

Gábor előnnyel indult, így a barackpürét készen kapta, viszont egy hátráltatást is ki kellett osztania: egy valaki 10 percen keresztül Claudia énekét hallgathatta Joci fontos tanácsai helyett. Gábor egykori csapattársát, Zsombit választotta.

Zsombi igyekezett tartani a tempót a séffel, mert a hátráltatás miatt nem is hallhatta a diktálást. Ennek ellenére egy nagy hajrával behozta a lemaradását.


Kata már a piskótánál rontott, de későn vette észre, hogy cukor helyett sót tett a tésztájába, így elölről kellett kezdenie az egészet és itt még nem ért véget a balszerencse sorozata. A só para után a tojásfehérjéje sem verődött fel és ennek tetejébe még a csokitemperálásnál is óriási hibát vétett. Annyiszor hibázott, hogy volt egy pont, amikor mindent félretett volna:

Egy pillanatra elgondolkoztam, hogy feladom!


Geri a nagy kapkodás miatt összekeverte az alapanyagokat, ezért a piskótáját újra kellett kezdenie, és ettől a csúszástól annyira feszült lett, hogy a csokitemperálásra sem tudott rendesen odafigyelni, így aztán hiányos tányért vitt a zsűri elé. Ez a hiba a középdöntőben a vesztét is okozta: őt küldték haza a Mestercukrász konyhájából.

#Mestercukrász#az édesszájú konyhafőnök#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk