Mestercukrász

Gyerekricsajtól volt hangos a Mestercukrász konyhája

rtl.hurtl.hu

2022. július 5. 22:31

A csapatjáték második napján a kék és a pink csapat küzdött meg egymással.

Az első feladatban a versenyzők egy színes, vidám világba csöppentek. Míg a rózsaszíneknek egy ombre tortát kellett elkészíteniük, a kékekre egy szivárványtorta várt. A kóstoláson azonban rendhagyó módon nem a zsűri pontozott, hanem hírességek gyermekei.

Minden vér és érzés megfagyott bennem. A gyerekek megmondják az igazat!

– mondta viccesen Geri a hír hallatán.

A kék csapatban Rebi volt a főcukrász, de a sütés második felében teljesen beszippantotta őt az izomalt lufi fújása, így Roxi és Roli készítette el szinte az összes elemet. Szivárványtortájukat málnás-fehércsokis és tejcsokis krémmel töltötték meg, a kötelező meglepetés pedig temperált csokihengerbe rejtett cukorka volt.

A pink csapatnál Zsombi főcukrászként annyira nem bízott Geriben, hogy szinte alig adott neki feladatot, amit a csapattársa zokon is vett, később mégis igyekezett feltalálni magát a konyhában, és csokiba mártott epreket kezdett el készíteni.

Hárman vagytok egy csapat, nem ketten

– emlékeztették a séfek Zsombit, miután szembesültek vele, hogy Gerit figyelmen kívül hagyja a főcukrász.


Az első forduló végén, a gyerekzsúrba illő kóstoláson Lukács Miki, Görög Zita, Lotfi Begi, Czutor Zoli és Széphalmi Juliska vettek részt gyermekeikkel. Az apró zsűritagok a torták állagát, ízét és színességét is pontozták, Sánta Lacikát azonban sokkal inkább a Mestercukrász stúdiója érdekelte, mint a desszertek, ezért úgy döntött, hogy felfedezi azt.


A második fordulóban a rózsaszín csapatnál Gábor nagyon sokszor elbizonytalanodott irányítás közben, mert Zsombi folyton keresztkérdésekkel bombázta őt. A torta fő elemét képező zselének háromszor futottak neki, majd Zsombi véletlenül leejtette a főcukrász által készített fondantbékát is, így minden tervük borulni látszott. A „pinky boy” csapatnak az állatvilág tematikát kellett megvalósítania, amihez egy fatörzs körül folyó patakot készítettek, a partján mohával és kavicsokkal, valamint egy vízből kiúszó – békára vadászó – siklóval. A végeredmény azonban köszönő viszonyban sem volt az elképzeléseikkel.

Ez a munka a béka hátsó része alatt van

– kommentálta a fiúk mocsaras tortáját Joci séf.

 
A kékeknél már a feladat elején leégett a zselé alapja, és Rebi tanácsára zsírpapírt is tettek alá, amitől a torta teteje átlátszó helyett opálos és gyűrött maradt – Roxi legnagyobb bánatára. A virágoskert tematikát választó csapat főcukrásza egy különleges technikával injektálta bele az átlátszó zselébe a színes zselatint, hogy így formázza meg a virágokat a réten. Rebi méhecskét és lepkét készített fölé, mintha azok a levegőben szálldosnának. Roxi azonban csak a torta összeállítása után jött rá, hogy elfelejtett fóliát tenni a tortaforma és a zselé közé, veszélybe sodorva ezzel csapattársai munkáját.

A vezető a könnyeivel küszködött, miután szembesült a történtekkel:


A kis vendégek és a zsűri döntése alapján mindkét pontot a kék csapat zsebelte be, mert ők teljesítették a legjobban a csoportos feladatokat. A rózsaszín csapat így nulla ponttal zárta a napot.

#Mestercukrász#2. évad#12. rész#lukács miki#széphalmi juliska#lotfi begi#czutor zoli#görög zita#liptai claudia#juhos joci#enzsöl balázs#az édesszájú konyhafőnök#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk