Mestercukrász

Csapatjátékokkal és feszültséggel indult a Mestercukrász középdöntője

rtl.hurtl.hu

2022. július 4. 22:31

A Mestercukrász harmadik hetében a játékosoknak már vezetőként is bizonyítaniuk kell. Ezzel a műsor történetének eddigi legkeményebb időszaka indult el.

Elkezdődött a Mestercukrász középdöntő hete, ahol naponta két-két csapat küzd meg egymással, hogy minél több pontot szerezzenek. Csütörtökön a két legkevesebb pontot gyűjtő hármas tagjai egyéniben mérik össze tudásukat a továbbjutásért.

Hétfőn az első feladat során a zöldeknél egyre csak nőtt a feszültség Kata és Jelly között, mert Jelly szinte semmiben nem követte a főcukrász utasításait. Kata annyira kiborult ettől, hogy végül zokogásban tört ki, majd az idegeskedéstől rosszul lett és szédülni kezdett.

Abszolút nincsen semmi bűntudatom. Inkább nevetséges volt számomra, hogy most ott állunk, és sírva fakad

– reagált Jelly a csapattársa kiborulására. 


Kettejük vitája a kóstoláskor folytatódott tovább, miután Liptai Claudia megkérdezte tőlük, hogy mi történt a sütés közben, ami miatt nem került fel mind a 18 desszert a tányérjukra. A két lány továbbra sem értett egyet egymással, ami újabb feszültséget szült:


A kékeknél Roli lett volna a főnök, de a srác annyira megijedt a feladattól, hogy a lányok – látva a határozatlanságát – átvették az irányítást a konyhában, és igyekeztek mindenben a keze alá dolgozni, és kijavítani a felmerülő hibákat, hogy a feladat végén megszerezhessék a pontot.  

A második fordulóban a kék csapatot Roxi irányította, aki úgy döntött az első feladat tanulságai után, hogy Rolinak csak konyhai kisegítő feladatokat ad, így rá várt a csokoládék megolvasztása és a mosogatás.


Bár Roxiék 15 percre megkapták a zöld csapat főcukrászát segítségnek, rosszul mérték fel a helyzetet, és a hátráltatott fiúra bízták a bonbon készítés egyik legfontosabb folyamatát, a csokoládék temperálását. Szabi azonban valódi segítség helyett csak hátráltatta őket.

Valamivel próbálnom kellett egy picit keresztbe tenni

– mondta a srác.


A zöldeknél az első feladat parázs vitája után a főcukrász Szabi próbált ügyelni arra, hogy Kata és Jelly között ne folytatódjon a feszültség, és bár 15 percet veszítettek azzal, hogy a főcukrásznak át kellett mennie a másik csapathoz, óriási hajrával végül sikerült feldobálniuk a tányérra a mentás-tejszínes és gyömbéres-maracujás étcsoki-bonbonokat, valamint a rumos-diós eszterházys fehércsoki bonbonokból is tálalásra került néhány.

A második feladatért járó pontot végül a zöld csapat zsebelte be, így a nap végén 1:1 volt az állás.

#Mestercukrász#balhé#2. évad#11. rész#az édesszájú konyhafőnök#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk