Mestercukrász

Rácz Jenő átvette az irányítást a Mestercukrász konyhájában, kialakult a középdöntős mezőny

rtl.hurtl.hu

2022. július 1. 22:38

Az elődöntő utolsó napja alaposan feladta a leckét minden versenyzőnek: míg az egyik csapatot monodesszert-kockákkal izzasztották meg, társaik Rácz Jenő személyében kaptak egy szigorú és tempós vendégséfet.

Az első feladat egy pontján Jellynek és Szabinak öt percre pultot kellett cserélnie, mivel Gábor őket hátráltatta. A lány végig nagyon feszült volt a csere miatt, és nem is tudott rendesen odafigyelni arra, amit versenytársa kért tőle, így hibát hibára halmozott.

Sokkolt, hogy ezt tényleg elkövette ellenem

– mondta Szabi, miután rájött, hogy keresztbe tett neki Jelly, és a sokkoló helyett a hűtőbe tette a kockadesszertjeit. De nem ez volt az egyetlen hiba, amit a lány vétett.


Gábor előnye az volt, hogy tíz percre megkapta Balázs séfet, akire a tükörglazúrozást bízta, de a rendelkezésre álló időbe még a kockák élezése is belefért. A srác először zavarban volt a „kiskukta” jelenlétében, azonban végül elégedett volt a közös munka eredményével.


Rolandnak nem sikerült a tükörglazúr bevonata, az egyik töltelékét elölről kellett kezdenie, ráadásul korrigálnia kellett a kockák formáját is. Végül ananászos-fehércsokis, citromos-maracujás és karamellás-körtés kockákat vitt a zsűri elé, azonban teljesítménye a veszélyzónába sodorta őt.

A második feladathoz vendégséf érkezett Rácz Jenő személyében. A Michelin-csillagos séf egy „egyszerű”, 60 perc alatt elkészíthető desszertet hozott a játékosoknak. A Konyhafőnök séfje a tökéletességet várta el a versenyzőktől, ezért sorra kidobta a rosszul sikerült elemeket, és újat készíttetett velük.

Ezek voltak Rácz Jenő legjobb pillanatai a Mestercukrászban:


Rebi nagyon megszenvedett ezzel a feladattal, mert hátráltatásként neki kellett három percre kimennie a konyhából. Ez idő alatt Jenő séf folytatta a diktálást, így a lány jelentősen lemaradt versenytársaihoz képest. Miután visszatért a stúdióba, ötször nekifutott a tuile-nek, ráadásul a kezét is megégette, ami miatt elsírta magát.


Zsombi már a sütés elején lemaradt, és a mézkrémje is odaégett, amit újra kellett kezdenie, ezért fontos perceket veszített. Végig nagy lemaradásban dolgozott, így a séfnek többször is oda kellett mennie hozzá segíteni. Végül egy nagy hajrával úrrá lett a kétségbeesésén és összeszedte magát, úgyhogy minden elemet ki tudott tálalni. Rácz Jenő a diktálás közben meglepő felismerést tett, amit a kóstolás során osztott meg a sráccal.

Egy pillanatra azt éreztem, hogy van egy fiam

– mondta Jenő.


A vendégséf távozása után a zsűritagoknak meg kellett beszélniük, hogy ki az a versenyző, aki veszélyzónába kerül Roli mellett. A második fordulóban Barbara teljesített a leggyengébben, és a zsűri úgy ítélte meg, hogy ő az, akinek a középdöntő kapujában kell elhagynia a Mestercukrász konyháját. Ezzel kialakult a középdöntő mezőnye, ahol a versenyzők három fős csapatokban versenyznek majd.

#Mestercukrász#középdöntő#rácz jenő#2. évad#10. rész#az édesszájú konyhafőnök#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk