Mestercukrász

Könnyek és verejték: kiderült, hogy miről álmodnak a Mestercukrász versenyzői

rtl.hurtl.hu

2022. június 28. 22:35

A Mestercukrász elődöntő hetének második napján a játékosoknak népszerű koktélokat és régóta dédelgetett álmaikat kellett megsütniük.

A versenyzőknek az első feladatban közismert koktélokat kellett újragondolniuk monodesszert formájában.  

Jelly hátráltatásképpen a Bloody Mary koktélt kapta Szabitól, amihez a paradicsomot, a zellert, a tabasco szószt és a borsot is bele kellett illesztenie a desszertjébe. Szabi előnyét kihasználva kedvenc koktélját, a Mojitót választotta magának, és bár magabiztosan vágott bele a munkába, a zsűri csalódottságát fejezte ki teljesítményével kapcsolatban.

A leginkább Gábor szenvedett meg a koktéljával, mert a B52 névre keresztelt ital jutott neki, amiben kétféle alkohol, ír krémlikőr és kávélikőr is található. A srác annyira bepánikolt attól, hogy nem tud az alkoholokkal bánni, hogy hibát hibára halmozott: a piskótáját odaégette, a kávés krémjét csak harmadszorra sikerült elkészítenie, és a betétet is későn csinálta meg, így a desszertjét csak darabokban sikerült kivennie a formából.

Csodákat tudnál csinálni

– mondta Gábor desszertjét kóstolva Balázs séf, aki a kinézete ellenére is megvenné a fiú monodesszertjét.


Hiába Gábor tökéletlen sütije, az első forduló végén mégis Geri került a veszélyzónába, akinek Pina Coladás desszertjével gyűlt meg a baja.

A második feladatban a versenyzőknek legféltettebb vágyaikat és álmaikat kellett megjeleníteni egy minimum 12 centiméter széles és 20 centiméter magas torta formájában.

A hátráltatást ezúttal Barbara kapta, akinek a sajátja mellett Rebi piskótáját is meg kellett sütnie. Rebi ráadásul már a piactéren elkezdte diktálni a piskóta receptjét, ami a sütés előtt teljesen kizökkentette Barbit. A lány ennek ellenére hamar behozta lemaradását, és mindent befejezett időben, ráadásul francia stílusú cukrászdát megformáló tortájával ő lett a legjobb.


Roxi a sütés során drámai vallomást tett: 17 évig élt együtt egy nárcisztikus személyiségzavarral küzdő emberrel, aki teljesen lerombolta az önbizalmát. A lány sírva mesélt a történtekről, és tortáját is ez inspirálta. Dekorációként fondantból készített egy locsolókannát izomalt vízcseppel – ami a rizspapír-virágokat locsolja meg –, és egy vonalból megrajzolt női arcot, ami a saját arcát szimbolizálja.


A második fordulóban Peti került a veszélyzónába, és a zsűri döntése alapján neki kellett elhagynia a Mestercukrász konyháját, így Geri tovább versenyezhet a fődíjért.

#Mestercukrász#2. évad#7. rész#álom#minitorta#monodesszert#liptai claudia#enzsöl balázs#juhos joci#az édesszájú konyhafőnök#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk