Mestercukrász

Dráma a stúdióban: rosszul lett a Mestercukrász egyik játékosa

rtl.hurtl.hu

2022. június 27. 22:37

Macaronkészítés és bolti torta feljavítása borzolta a játékosok idegeit a Mestercukrász hatodik adásában.

A Mestercukrász elődöntő hetének első feladata 12 db tökéletes macaron elkészítése volt, háromféle ízvilágban. Az olasz-, francia- és svájci módszerrel is elkészíthető desszert az egyik legtechnikásabb édesség a cukrászatban, ezért Juhos Joci és Enzsöl Balázs elárultak néhány praktikát, amivel tökéletesre lehet fejleszteni a könnyed finomságokat:


Az első feladat során Szabi teljesített a legjobban, aki hamburger alakú macaronjaival vette le a lábáról a zsűrit. A srác egy barna, ír-krémlikőrös tölteléket készített, amihez fondantból gyártott salátaleveleket, paradicsomszeletet és sajtot is, a tetejére pedig szezámmagot szórt. Szabi ezen kívül készített egy pasztell zöldre festett verziót is tökmagos málnakrémmel, valamint egy rózsaszínt epres mascarponekrémmel töltve. Liptai Claudia nem győzte dicsérni a fiú macaronjait, amik szerinte tökéletesen megállnák a helyüket egy lánybúcsún is.

A műsorvezető bevallotta, hogy legszívesebben végignyalogatta volna Szabi finomságát:


Roli annyira izgult a kóstolás alatt, hogy egyik percről a másikra rosszul lett. A fiú azt érezte a zsűri értékelését hallgatva, hogy kicsúszik alóla a talaj, ezért inkább kiszaladt a stúdióból, de Liptai Claudia utána sietett, hogy segíthessen neki.


Gábor elrontotta az első adag macaron héját, és annyira megcsúszott az idővel a második adag újrasütésekor, hogy végül nem készült el velük, így kénytelen volt az első verzióból megmenteni párat. Végül csak két nagyobb és két kisebb macaront tudott kifesteni és feltálalni, amit málnás-epres-fehércsokis és mogyorós krémmel töltött meg. Teljesítménye a zsűrit sem győzte meg, és Liptai Claudia annyira dühbe gurult, hogy már-már a srác felpofozását fontolgatta.


Ezek után nem is volt meglepő, hogy az eredményhirdetés végén Gábor került a veszélyzónába.

A második feladat igencsak meglepte a játékosokat: bolti, kész tortákat kellett új krémekkel és kreatív dekorációkkal kétemeletes változatban a zsűri elé tálalniuk.

Peti csak az emeletes torta építése közben vette észre, hogy a két emelet ugyanakkora átmérőjű, így kénytelen volt utólag kivágni egy kisebb formát, amit végül jobb híján a macaronokkal burkolt körbe. Azokkal a macaronokkal, amik Juhos Joci és Enzsöl Balázs fogadásának tárgyát képezték. Míg Joci séf arra szavazott, hogy Peti nem fog velük elkészülni, Balázs séf bizakodó volt. A zsűriben zajló fogadás tétje óriási volt: amelyik séf veszít, kénytelen lesz lemosni a másik autóját.

Vajon Peti elkészült a tökéletes macaronokkal? Íme a fogadás eredménye:


Míg a séfek Peti macaronjaival voltak elfoglalva, Zsombi ismét felsértette a kezét. A srác elvágta az ujját, amivel értékes perceket veszített, hisz ezúttal orvosi ellátásra is szorult. Zsombi végül az utolsó pillanatokban tette fel a kész izomalt díszt a tortájára, amit fehércsokis vajkrémmel burkolt, díszítésként pedig fehér tuile-t és egy fondantrózsát is készített. 


Az eredményhirdetés után Máté került a veszélyzónába Gábor mellé. A zsűri döntése alapján kettőjük közül Máténak kellett végleg elbúcsúznia a versrenytől, míg Gábor tovább folytathatja a küzdelmet az 5 millió forintos fődíjért.

#Mestercukrász#2. évad#6. rész#liptai claudia#enzsöl balázs#juhos joci#az édesszájú konyhafőnök#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk