Mestercukrász

Tempós diktálás, zokogó versenyzők és nem várt büntetések a Mestercukrászban

rtl.hurtl.hu

2022. június 23. 22:25

Kötényszerző nappal folytatódott a Mestercukrász. Tíz versenyző előtt megcsillant a továbbjutás lehetősége, de a nap végén csak nyolc játékos kaphatott kötényt. 

Az első fordulóban öt versenyző mérhette össze tudását, feladatuk 15 tökéletes töltött fánk elkészítése volt, három ízben és három formában.  

Roni késve ért vissza a piactérről, így büntetésül 5 percig nem dolgozhatott a feladat elején. Ezt a hátrányt végül nem is sikerült ledolgoznia, mert nagyon bizonytalan volt a fánk tésztájának összeállításával is. Több fánkot is odaégetett, ami miatt csak 14 került fel a fánkfalra, és így sem tudta mindet betölteni.


Gábor megégette az első fánkjait és a töltéssel is nagyon megküzdött, így aztán a művészi díszítésre, amit annyira várt tőle a zsűri, alig maradt ideje. A 15 darab fánkot mentás-málnás ganache-zsal, bazsalikomos epervelővel és rumos trüffelkrémmel töltötte meg, és az egyik fánkra egy mintát is felfestett az utolsó pillanatokban. Ráadásul a töltés művelete is kifogott rajta, hiszen nemcsak a pultja, de ő maga is ragadt a krémektől. Kiborulásának Enzsöl Balázs vetett véget:


A zsűri szigorúan értékelt, Roni teljesítménye győzte őket meg legkevésbé, így számára véget ért a Mestercukrász, társai kötényt kaptak – és a lehetőséget, hogy ott lehessenek az elődöntőben.

A második fordulóban újabb öt játékos bizonyíthatott: Balázs séf Da Vinci tekercs nevű tányérdesszertjét kellett elkészíteniük.  

Kriszti már a sütés elején elakadt, mert többször is összekeverte az alapanyagokat. Az angolkrémet újra kellett kezdenie, a tejcsoki-ganache felét kiöntötte, és a karamellel is meggyűlt a baja. Hiéba kérdezgette a séfet, nagyon nehezen tudta követni a folyamatokat:

Azt se tudom merre vagyok arccal.


Barbara nagyon izgult a feladat elején, hogy nem tudja majd a séf tempóját követni. Sokszor kérdezett is a séftől, aki egy ponton rápirított:

Folyamatosan kérdezel, megzavarsz engem is… nem fogunk végezni!


Félidő után viszont sikerült felzárkóznia, így minden eleme elkészült.  A tálalásnál is próbált mindent a séf tányérja alapján felhelyezni, de a karamellkrémet elfelejtette rátenni a tányérra.

Barbi már a sütés elején nagyon lemaradt, mert összekeverte az alapanyagokat, így a tejcsokis ganache-t és a mousse-t is újra kellett kezdenie, és a karamellnek is többször futott neki, ami annyira kiborította, hogy el is sírta magát.  A séf próbált segíteni neki, de így sem készült el sem a csokiganache, sem a mousse, sem pedig az étcsokihenger, amit véletlenül gömb alakúra dermesztett ki, és a nagy kapkodásban a kész szifonos piskótáját is lehagyta a tányérról.


A zsűri is úgy ítélte meg, hogy a lány teljesítménye nem lesz elég a folytatáshoz, így neki kellett elhagynia a Mestercukrász konyháját.
 

Pénteken folytatódik a kötényszerző nap a Mestercukrászban!

#Mestercukrász#az édesszájú konyhafőnök#rtl#RTL Klub#juhos joci#enzsöl balázs#liptai claudia#diktálás#sírás#könnyek#sütés#büntetés

Címlapról ajánljuk