Mestercukrász

Elindult a Mestercukrász – két játékos búcsúzott is a versenytől

rtl.hurtl.hu

2022. június 20. 22:30

Az édesszájú Konyhafőnök második évadában 24 játékos száll versenybe az ötmilliós fődíjért és a Mestercukrász címért, közülük a hétfői napon nyolc versenyzőt ismerhettünk meg.  

Az előző évadtól eltérően, a 2. évad versenyzőinek először bizonyítaniuk kellett ahhoz, hogy kötényt kaphassanak. Éppen ezért a zsűri a verseny első három napján próbára teszi a jelentkezőket, akik csak ezeket a kihívásokat túlélve juthatnak be a csütörtöki és pénteki kötényszerző napokra.

Egy dolog azonban nem változott, minden mestercukrász-jelölt először egy saját, bemutatkozó tortát vagy desszertet készített el a zsűrinek. Persze, hiába a begyakorolt elemek, a konyha és az alapanyagok néha összeesküdtek a versenyzők ellen. Ez történt az első napon is.

A szabadúszó színésznő Roni például egy különleges geóda tortával szeretett volna a zsűri kegyeibe férkőzni. Gluténmentes kakaós piskótát sütött, de az epermousse-t elrontotta, így az folyós maradt és hiába próbálta menteni, annyira megcsúszott a mukával, hogy a végén esélye sem maradt rendesen dekorálni a tortát. Emiatt el is sírta magát, és Liptai Claudia vállán vigasztalódott.

 

Roni mellett Cinti is a folyós krémjével került bajba, sőt sokaknak magával a piskótájuk összeállításával vagy sütésével akadt problémája. Orsi például az első adag piskótáit elégette, amit újra kellett sütnie, és így teljesen kicsúszott az időből. Az utolsó percekig próbálta dekorálni a tortáját, de nem sikerült befejeznie.

Persze, akadtak olyan hobbi cukrászok is, akiknek sikerült megvalósítaniuk az elképzelt desszertjeiket. Szabi tortájának témája egy édesapjával horgászós gyerekkori emlék volt, így egy tópartot álmodott meg, kakaós piskótával, kék színű zselével, étcsokis párizsi krémmel, és csokiganache-zsal felépítve.

Elindult a Mestercukrász – két játékos búcsúzott is a versenytől!
Enzsöl Balázs, Liptai Claudia és Juhos Joci Szabi horgászós tortájának kóstolásakor

Sikersztorik és utolsó percben kijavított torták ide vagy oda, akadtak olyan receptek is, amelyek útközben teljesen átalakultak. 

Dávid Argentínából származik, és még csak három éve él Magyarországon. Az édesanyjától tanult sütni, úgyhogy a bemutatkozó tortájában is argentin recept alapján készített piskótával igyekezett lenyűgözni a zsűrit. 

Sütés közben többször is elrontotta a piskótát, és végül merőkanállal szedte ki a nyers közepét, hogy tálalni tudja.

 

A zsűri az első feladat végén Dávid teljesítményét ítélte a leggyengébbnek, így ő hagyta el elsőként a Mestercukrász konyháját.

A versenyzők a bemutatkozó desszertek után komoly feladatot kaptak, hiszen kifinomult, különleges mignonokat kellett kitalálniuk, ráadásul valamilyen formabontó dekorációval.  

Zsombi az előnyének köszönhetően megkapta 15 percre Roxit segítségként, de nem tudott jól élni ezzel a lehetőséggel, és meg is csúszott az elemeivel. Ráadásul egy szerencsétlen véletlen is megnehezítette a dolgát. A sütés során kivételesen nem egy éles kés, hanem egy konnektor okozott balesetet a konyhában. Liptai Claudia sietett Zsombi megsegítésére, aki csúnyán felsértette a kezét.


Roxi 15 percet elveszített azzal, hogy a versenytársának segített, de ennek ellenére jó időbeosztással és egy nagy hajrával sikerült behoznia magát. A kókuszos-maracujás mignonjában a krémet túl savanyúnak találta a zsűri, de ezt fehércsokival feljavította.

Orsi az első feladat kritikái után nagyon szeretett volna bizonyítani, de elsőre elégette a tuile-t, amit újra kellett kezdenie, és a mousse-ok formázását is korrigálnia kellett. Az értékelést követően a zsűri úgy ítélte meg, hogy Orsi az, akinek el kell hagynia a Mestercukrászt.

Elindult a Mestercukrász – két játékos búcsúzott is a versenytől!
Orsi búcsúzott a Mestercukrásztól

Kedden újabb nyolc játékossal folytatódik a Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök!

#Mestercukrász#2. évad#1. rész#liptai claudia#enzsöl balázs#juhos joci#az édesszájú konyhafőnök#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk