Choco Banana: Enzsöl Balázs egzotikus csokidesszertjének receptje
2021. július 2. 23:00
Kedvet kaptál, hogy te is elkészítsd Balázs séf csokoládés desszertjét? Íme a recept!
Csokoládé ganache:
- 48 g csokoládé (55%-os)
- 80 g tejszín
- 20 g tej
- 10 g méz
- 0,2 g só
A tejszínt, tejet, mézet és sót felmelegítjük. A csokoládét hozzáadjuk. Emulgáljuk. Lefagyasztjuk szilikonformában. Silikomart quenelle-be töltjük.
Csokoládés piskóta:
- 95 g étcsokoládé
- 100 g tojásfehérje
- 25 g kristálycukor
- 40 g tojássárgája
- 45 g vaj
A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az olvasztott csokoládé és vaj mixet.
Avokádó krém:
- Banán
- Avokádó
- Lime
Lebotmixerezzük és átpaszírozzuk.
Banán ropogós:
- Friss banán
Nagyon vékony szeletekre vágjuk és sütőben ropogóst sütünk belőle.
Csokoládé truffle:
- 200 g tejszín
- 30 g tej
- 90 g étcsokoládé
- 100 g kakópor
Banana parfait:
- 20 g kristálycukor
- 2 db érett banán
- 80 g tojásfehérje
- 40 g tejszín
- 0,8 g ezüst zselatin
Csokoládés roppanós:
- 67,5 g kristálycukor
- 1 g pektin
- 37,5 g vaj
- 22,5 g glükóz
- 17,5 g víz
- 1,5 g kakópor
- 22,5 g étcsokoládé
A vajat glükózzal és vízzel felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kakaóport, majd a cukor és pektin mixet, és 85 °C fölé melegítjük. Hozzáadjuk a felvágott csokoládét, homogénre keverjük. Szilikonlapra minél vékonyabban elsimítjuk. 170 °C-os hőlégkeveréses sütőben 7 percig sütjük.
Bársonybevonó:
- 50 g étcsokoládé
- 50 g kakaóvaj
Sarkantyúlevél “Blue pepe”