Mestercukrász

Choco Banana: Enzsöl Balázs egzotikus csokidesszertjének receptje

rtl.hurtl.hu

2021. július 2. 22:00

Kedvet kaptál, hogy te is elkészítsd Balázs séf csokoládés desszertjét? Íme a recept!

Csokoládé ganache: 

  • 48 g csokoládé (55%-os)
  • 80 g tejszín
  • 20 g tej
  • 10 g méz
  • 0,2 g só

A tejszínt, tejet, mézet és sót felmelegítjük. A csokoládét hozzáadjuk. Emulgáljuk. Lefagyasztjuk szilikonformában. Silikomart quenelle-be töltjük. 

 

Csokoládés piskóta: 

  • 95 g étcsokoládé
  • 100 g tojásfehérje
  • 25 g kristálycukor
  • 40 g tojássárgája
  • 45 g vaj

A tojásfehérjét felverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az olvasztott csokoládé és vaj mixet. 

 

Avokádó krém: 

  • Banán 
  • Avokádó
  • Lime

Lebotmixerezzük és átpaszírozzuk.
 

 

Banán ropogós: 

  • Friss banán

Nagyon vékony szeletekre vágjuk és sütőben ropogóst sütünk belőle.

 

Csokoládé truffle: 

  • 200 g tejszín
  • 30 g tej
  • 90 g étcsokoládé
  • 100 g kakópor 

 

Banana parfait: 

  • 20 g kristálycukor
  • 2 db érett banán
  • 80 g tojásfehérje
  • 40 g tejszín
  • 0,8 g ezüst zselatin

 

Csokoládés roppanós: 

  • 67,5 g kristálycukor
  • 1 g pektin
  • 37,5 g vaj
  • 22,5 g glükóz
  • 17,5 g víz
  • 1,5 g kakópor
  • 22,5 g étcsokoládé

A vajat glükózzal és vízzel felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kakaóport, majd a cukor és pektin mixet, és 85 °C fölé melegítjük. Hozzáadjuk a felvágott csokoládét, homogénre keverjük. Szilikonlapra minél vékonyabban elsimítjuk. 170 °C-os hőlégkeveréses sütőben 7 percig sütjük. 

 

Bársonybevonó: 

  • 50 g étcsokoládé
  • 50 g kakaóvaj

 

Sarkantyúlevél “Blue pepe”
 

#Mestercukrász#az édesszájú konyhafőnök#enzsöl balázs#banán#egzotikus#5. rész#rtl#RTL Klub

Címlapról ajánljuk