Kultúra

Hoppál Péter elárulta, mit szabad a Tusványoson fellépő zenekaroknak

rtl.hurtl.hu

2024. július 27. 18:55

„Tudjuk, hogy utálod a kormányt, otthon el is mondtad százszor (…) Itt ne mondd el, zenélj” – üzente Hoppál Péter a kormánykritikus fellépőknek.

Hoppál Péter országgyűlési képviselő szerint az idei Tusványoson fellépő zenekarokat tudatosan osztották két „blokkba”: először jobb híján alternek nevezhető bandák léptek fel, aztán keménymagos kormánypárti rockerek, például Nagy Feró és Ákos.

A Telex azt írja: a kétféle blokk azért van, mert a szervezők figyelnek arra, hogy a táborozó fiatalok és a Hoppállal egykorú, „régebbi fiatalok” igényeit is kiszolgálják, ezek alapján álltak össze a fellépők.

A fellépőket érő politizáló kritikákat Hoppál „nagy butaságnak” tartja, de hozzátette, „arról is van véleményem, amikor egy együttes eljön egy ilyen táborba, amit mégiscsak a Fidesz alapítói indítottak el valamikor a rendszerváltáskor, és

az egy dolog, hogy otthon, a saját koncertjén kritizálja a kormányt, de ha eljön ide, és itt teszi, megértem, hogy az kihúzza a gyufát néhány jobboldali-konzervatív embernél.

Azt üzente a kormánykritikus zenekaroknak: „Tudjuk, hogy utálod a kormányt, otthon el is mondtad százszor, de itt sokan vagyunk, különböző véleményekkel, és a többség nyilván jobboldali. Itt ne mondd el, zenélj”. 

Nyitókép: MTI / Lakatos Péter

#Kultúra#Hoppál Péter#fidesz#tusványos#politika#zenekar#orbán viktor#fesztivál

Címlapról ajánljuk