Belföld

Orbán Viktor: A háború a mi piros bogyónk – a miniszterelnök tusnádfürdői beszéde

rtl.hurtl.hu

2024. július 27. 9:39

Orbán Viktor Tusnádfürdőn mondott beszédet szombat délelőtt. A mintegy másfél órás előadásában világrendszerváltásról beszélt, aminek szerinte Ázsia lesz a nyertese. Van már erre egy magyar „nagy stratégia”, de az még túlságosan értelmiségi nyelvezetű. Kiderült, Orbán Viktor szinte mindent egy lapra tett fel, nevezetesen arra, hogy Donald Trump nyeri a novemberei amerikai elnökválasztást. Szerinte Ukrajna soha nem lesz az sem az Európai Unió, sem pedig a NATO tagja, egyre többen állnak Oroszország mellé, a lengyelek pedig el fognak bukni. 

Nyitókép: Veres Nándor / MTI

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 11:49

Vége van

Köszönjük megtisztelő figyelmüket, zárjuk a közvetítést.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 11:33

Orbán Viktor kérdésekre válaszol

Orbán Viktor a mintegy másfél órás beszéde után most a nézők kérdéseire válaszolt.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 11:29

Liberális slimfitszerkósok kontra vagány nemzetiek

Orbán Viktor szerint az ellenfelek folyamatosan támadni fogják a magyar nagy stratégiát, de mivel ez egy hosszú folyamat, ezért ezt nem ők fogják már befejezni, hanem a mai huszonévesek is. 

A liberális slimfitszerkós, latte avokádós, mindenmentes politikusok állnak szemben a vagány magyar fiatalokkal. 

Nemzeti érzelmű, bátor fiatal harcosok kerestetnek Orbán Viktor szerint, és ezzel le is zárta beszédét. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 11:27

Orbán: A franciák élvezik a forradalmakat

A magyar nagy stratégiát a befelé épített szabadságra kell építeni. Mi nem vagyunk militarizált országok, mint az oroszok és kínaiak, vagy fegyelmezettek, mint a németek, vagy nem élvezzük a forradalmakat és a felfordulást, mint a franciák. És nem vagyunk fegyelmezettek sem, mint a kínaiak. 

 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 11:24

Családtámogatás kiterjesztése a határon túliakra

A nemzeti nagy stratégiának nemzetinek kell lennie, minden magyarra ki kell terjednie. 

Az összes magyar támogatási rendszert ki kell terjeszteni a magyarok lakta területekre az országhatárokon túlra is.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 11:22

Kell egy magyar nagy stratégia a világrendszerváltáshoz

Kell egy magyar nagy stratégia a világrendszerváltáshoz. Ez meg is van Orbán Viktor szerint. Bekapcsolódtak Donald Trump programalkotó csapatába, bekapcsolódtak a kínai gazdaság munkájába és az EU-ban is aktívak. De milyen állapotban van a magyar nagy stratégia. De ez nincs jó állapotban, mert túlságosan értelmiségi a nyelvezete. Az emberek csak akkor védenek meg egy tervet, ha azt értik. 

Kell egy jó fél év, hogy ebbe az állapotba kerüljön.

Ami már megvan:

  • A stratégia veleje a konnektivitás: nem engedik magukat bezárni egyik fél világba sem.
  • Nem szállnak be a kelet elleni háborúba és a kelet elleni technikai blokkosodásba. Nem csatlakoznak le valaki mellé.
  • A szuverenitás védelme: az elmúlt években egy piramist építettek gazdaságilag. A hegyében a nemzeti bajnok vannak a különböző szektorokban. Ezek versenyképesek nemzetközi térben is. Ez alatt helyezkednek el a középvállalatok. Orbán szerint Magyarországnak 15 ezer nemzetközi térben versenyképes középvállalat van.
  • A pénzügyi függetlenséget erősíteni kell: az adósságot 30 százalék körülire kell levinni, és a régióban hitelezővé kell válni.
  • Termelőközpontnak kell maradni, nem szabad átállni egy szolgáltatás alapú gazdaságra. A termelő munkát nem lehet vendégmunkásokkal elvégeztetni.
  • A magyar társadalomnak ahhoz, hogy a világrendszerváltás nyertese legyen szilárdnak és rugalmasnak kell lennie. 2035-re önfenntartónak kell lennie Magyarországnak demográfiai értelemben. Nem szabad engedni a migrációnak. Ezért jövőre a gyerekek után járó adókedvezményeket meg kell duplázni.
  • A családoknak rendelkezni kell saját vagyonnal és anyagi függetlenséggel.
  • Meg kell tartani a magyar falurendszert, városi szintű szolgáltatást kell nyújtani, de ehhez a városoknak is anyagi terheket kell vállalni.
  • A szuverenitás döntő eleme: a nemzeti különbözőség megóvása, vagyis nem asszimilálódni. Nyelvőrzés és zéró vallási állapot elkerülése, magyarul ne ismerjék el egyenjogúnak az azonos neműek házasságát.
körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 11:12

Az EU elfogadja, hogy a keleti államok bent maradnak

Ha veszélyt látunk a világrendszerváltásban, akkor együtt kell mozogni az EU-val és az amerikaiakkal. Ha lehetőség, akkor önálló nemzeti politika kell. De a kérdés, hogy megvannak-e ennek a feltételei. 

Nem hiszi, hogy kapnak olyan ajánlatot az amerikaiaktól, ami jobb lenne, mint az Európai Unió, ha mégis, azt meg kell fontolni. Ázsiával és Kínával is adottak a peremfeltételek. Kínától megkaptuk az ajánlatot, számukra az EU-s tagságunk az értéket jelent. 

Vegyünk részt egymás modernizációjában 

– mondta Orbán Viktor a kínaiak ajánlatáról.

Az EU nyugati része Orbán Viktor szerint nem tér már vissza a nemzetállami formához. Az Unió keleti része, vagyis „mi” visszatérhetünk még a nemzetállami formához. Az Európai Unió szerinte elvesztette a háborút, nem tudja fizetni az ukrajnai hiteleket és az ukrajnai újjáépítést. 

Az Európai Uniónak meg kell fizetnie a háborús kaland árát.

Az EU tudomásul veszi, hogy a közép-európai államok bent maradnak az Európai Unióban, de önálló külpolitikát fognak folytatni, amit az EU-nak el kell fogadnia. Ez a keretfeltétel Orbán Viktor szerint. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 11:06

Legutóbb elbuktunk

A legutóbbi világrendszerváltásnak Magyarország a vesztese lett. Idejött az iszlám hódítás, de nem tudtunk részt venni a nagy földrajzi felfedezésekben. Nem tudtuk magunkat felszabadítani, ezért be kellett tagozódni egy Habsburg világelit rendszerébe. 

Nem sikerültek a mozgástért tágító kísérletek korábban, itt nagy történelmi fejtegetésekbe kezdett Orbán Viktor. 

A korszak magyar szimbóluma: Mohács.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 11:04

Orbán: Ukrajna nem lesz EU tag

Európa lehet skanzen, vagy amit Macron akar: stratégiai autonómia. Be kell nevezni az új világrendszerbe. Az Európai Uniónak, mint politikai projektnek fel kell adnia magát, viszont gazdaságilag és katonailag meg kell erősödnie.

Ukrajna nem lesz sem európai uniós sem NATO tag, majd visszatér az ütközőzóna szerepbe, a lengyel kísérlet meg el fog bukni. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 11:01

Ázsia lesz a központ

Pénz, technológia, demográfia, oktatás, tőzsde, kutatás és fejlesztés, orvostudomány – ez mind ott van Ázsiában, ráadásul a Nyugat az oroszokat is beleterelte Orbán Viktor szerint ebbe az új egységbe. 

Ha most Donald Trump nyer, 4 év múlva az alelnöke indul, aki kétszer nyer, az 12 év. 12 év alatt egy nemzetstratégiát már véghez lehet vinni Orbán Viktor szerint. Kevésbé lesz fontos Amerika világban elfoglalt helye, ezért mindenhonnan tőkebevonó-képességet építenek ki. 

Ki fogják facsarni mindenkiből mindennek az árát

– mondta. Meg fogják fizettetni a biztonság árát, és Kínával is el fogják érni a kereskedelmi mérleg javítását. Energetikai és nyersanyagönállátás lesz, és elérik az ideológiai javulást is, nem lesz demokráciaexport. Ez az amerikai válasz a világrendszerváltásra. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:57

Világrendszerváltás előtt állunk

Orbán Viktor szerint őket nem lehet azzal vádolni, hogy ne lenne elég fantáziájuk, de még ők is alábecsülték ennek nagyságát. Azt mondja, 500 éve nem látott változás jön. 

Régen a változások nyugatos módon történtek

– mondta Orbán Viktor, viszont most nem ez a helyzet.

A nyugati világ most nem a nyugati világon belülről kapott most kihívást, ezért a változás logikája is felbomlott.

Világrendszerváltás előtt állunk Orbán Viktor szerint. Azt mondja: Ázsia lesz a világ meghatározó központja. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:55

A Nyugat bicskája beletörik abba, amire vállalkozott

Kiderült, hogy a modernitás, a modern fejlettség az nem nyugati. Hiszen szerinte modern Kína, a törökök, az arabok. Most a nyugati értékteremtés kulcsa az LMBTQ, így aki ezt nem fogadja el, az elmaradott lesz. 

A világ azonban ezzel nem ért egyet.

A Nyugat bicskája beletörik abba, amire vállalkozott, mondta Orbán. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:52

A felsőfokú végzettséggel rendelkezők lenézik a dolgozókat

A poszt nemzeti állapot politikai következménye, hogy egyre nagyobb a szakadék az elit és a nép között. Az emberek egyre kevésbé vannak oda a migrációért és a genderért szerinte. Az elitek elítélik a népet, amiért a jobboldal irányába sodródnak. Ezt idegengyűlöletnek, homofóbiának és nacionalizmusnak nevezik. Az elitek és az emberek nem tudnak megállapodni egymással az együttműködésről, de akkor hogyan lesz ebből képviseleti demokrácia? – tette fel a kérdést Orbán.

Valójában azzal a helyzettel állunk szemben, hogy a tömegével megjelenő felsőfokú végzettséggel rendelkezők nem tisztelik a dolgozó embereket, akik kevésbé iskolázottak.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:48

Az egyén csak közösségben válhat naggyá

Orbán Viktor szerint az egyén csak közösségben lehet nagy, miközben úgy vélte, hogy Nyugaton megszabadultak a metafizikai köteléktől, vagyis istentől, valamint a nemzettől és a családtól. Ettől azonban kicsit lettek Orbán szerint és már nincsenek nagy közös céljaik a nyugatiaknak. 

A nyugat-európaiakkal folytatott beszélgetésekben a nagyság helyett a nagyképűséget érezzük csak.

Megjelent az agresszív törpe, mint új embertípus.

Nyugat és Kelet között nem véleménykülönbség van, hanem két külön világ, amiben Orbán szerint nem a nyugatiak a jók. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:44

A nemzetállamoknak van biblikus alapja

A nemzetállamok Orbán Viktor szerint nem időleges képződmények, és van biblikus alapjuk is. A Nyugat szerint viszont már nincsenek nemzetállamok, és ezért gondolják, hogy a migráció nem baj. Ezért nem vetődik fel az a fejükben az az abszurdum, hogy miközben Európa keleti felén százezer szám ölik egymást, addig százezer szám engednek be migránsokat. 

Ezeket az Európai Unió nem csak gondolja, hanem deklarálja. Orbán szerint az EU célja a nemzetállamok meghaladása. Az ő fejükben a nemzet egy történelmi, vagyis átmeneti képződmény. 

Európa nyugati fele már egy poszt nemzeti állapotban van.

Ha nem a nemzetállamok felől nézed a világot, akkor egy másik valóság rajzoldóik ki az emberek előtt. Amerikában ez a csata zajlik. Legyen-e újra nemzetállam, vagy haladjon tovább egy poszt nemzeti lét felé. Trump vissza akarja rángatni egy nemzeti állapotba az országba. 

Ezért akarták börtönbe zárni, ezért veszik el a vagyonát, és ha ez nem segít, ezért akarják megölni.

Szerinte lehet, hogy lesz még merénylet Trump ellen. Ezután Donald Trump személyes üdvözletét tolmácsolta a táborlakóknak. 

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#orbán viktor#tusnádfürdő#tusványos#bálványosi nyári szabadegyetem#beszéd#ma

Címlapról ajánljuk