Belföld

Orbán Viktor: A háború a mi piros bogyónk – a miniszterelnök tusnádfürdői beszéde

rtl.hurtl.hu

2024. július 27. 9:39

Orbán Viktor Tusnádfürdőn mondott beszédet szombat délelőtt. A mintegy másfél órás előadásában világrendszerváltásról beszélt, aminek szerinte Ázsia lesz a nyertese. Van már erre egy magyar „nagy stratégia”, de az még túlságosan értelmiségi nyelvezetű. Kiderült, Orbán Viktor szinte mindent egy lapra tett fel, nevezetesen arra, hogy Donald Trump nyeri a novemberei amerikai elnökválasztást. Szerinte Ukrajna soha nem lesz az sem az Európai Unió, sem pedig a NATO tagja, egyre többen állnak Oroszország mellé, a lengyelek pedig el fognak bukni. 

Nyitókép: Veres Nándor / MTI

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:36

Orbán: Lassan mindenki az oroszok mellett van

Az elmúlt 2 évben 180 fokos fordulat történt. A Nyugat most is kiadta az utasítást, hogy a világ foglaljon állást Oroszország ellen és álljon a Nyugat mellé. Ehhez képest most már ott tartunk Orbán szerint, hogy lassan mindenki az oroszok mellett van. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:33

Orbán: A lengyelek a legszemforgatóbb és legálságosabb politikát csinálják

Ez Orbán Viktor szerint Lengyelország stratégiája, ami miatt feladták a V4-gyel való együttműködést. 

A lengyelek a legszemforgatóbb és legálságosabb politikát csinálják, miközben áttételeken keresztül vásárolják az orosz olajat. Még a franciák is jobbak, ők ugyanezt csinálják, de legalább nem oktatnak ki minket – mondta Orbán. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:31

Az európai politika összeomlott

Orbán Viktor szerint az európai politika nem tesz mást, mint az Egyesült Államok demokrata párti külpolitikájának kritika nélküli átvételét. Majd közölte, hogy az Északi Áramlat felrobbantása egy Amerika által irányított terrorcselekmény. Szerinte a „behódolás aktusa” volt, hogy ezt szó nélkül hagyta az EU. 

Nincs már Berlin-Párizs tengely, amire régen az EU épült. A hatalmi központ most már London, Varsó, a balti államok. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:27

Oroszország erős

Oroszország erős ország. A 2014-es krími szankciókból megtanulták, hogy fel kell készülniük, és felkészültek a következő szankciókat. Technika és talán társadalmi rugalmasságuk is van. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:25

Ukrajna erős ország

Ukrajna ereje és ellenállóképessége minden várakozást felülmúl. Most mégis egy sikeres és példátlanul erős ellenállást tanúsít. Ukrajna valójában egy erős ország.

Az a kérdés, hogy mitől.

Ukrajna hivatást talált magának, a létezésének egy új értelmét fedezte föl. Eddig ütközőzónának látták magukat, most viszont fölvillant a Nyugathoz tartozás perspektívája. Ők szeretnének a Nyugat keleti határőrvidéke lenni, ami aktív és cselekvő állapotba hozta őket, amit mi „agresszív követelőzésnek” látunk.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:22

Mindkét félnek van igazsága

Orbán Viktor szerint mindkét fél azt hiszi, hogy győzhet és a győzelemig harcolnának. Mindkét felet fűti a saját igazsága.Az ukránok azt gondolják, hogy ez egy orosz invázó, és ezért honvédő háborút folytatnak. Az oroszok szerint viszont ez önvédő háború, amit a NATO provokált ki.

Mindkét félnek van szerinte vélt vagy valós igazsága Orbán Viktor szerint. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:20

A háború a mi piros bogyónk

Orbán Viktor a Mátrix című film ikonikus jelentére utalva azt mondta, hogy a háború a magyarok piros bogyója, amit bevéve kiderül a valóság. Szerinte a háború a politika folytatása csak más eszközökkel, más perspektívából. 

Egy letisztult erőtérben találjuk magunkat.

Ebben elvesztik az erejüket a médiatorzítások, a „statisztikai ügyeskedések”, az ideológiák.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:15

Orbán Viktor: Három nagy téma van

Három nagy téma van. Az egyik a háború, a másik, hogy mi lesz a háború után, lesz-e új világ. Ha lesz – ez a harmadik téma –, hogyan kell erre felkészülnie Magyarországnak. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:14

Orbán: Lehet mégiscsak Orwellnek van igaza

Bukarestből nem, de Brüsszelből kaptunk demarsot – mondta Orbán Viktor. Állítása szerint a „békemissziója” miatt. Szerinte Brüsszel sérelmezi, hogy háborúpárti politikának nevezik, amit ők csinálnak. Ez Orbán szerint az, hogy a béke érdekében támogatják a háborút. Ezt az egészet Leninhez hasonlította a magyar miniszterelnök.

Lehet, hogy mégiscsak Orwellnek van igaza

– mondta Orbán idézve az 1984 című regényt: A béke háború, a háború béke az új nyelvben. 

Szerinte elmozdulás van a béke irányába. Az ukránok már tudják ezt, most már csak az európaiaknak kéne észhez térni, amíg nem késő.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:10

Jön Orbán

Kilenc perc késés után Orbán Viktor köszöntötte a Tusnádfürdőn táborozókat. 

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:05

Orbán Viktor késik

Orbán Viktor egy órája még azt írta a Facebookra, hogy 10-kor kezd. Ez már biztosan nem fog megtörténni. Lehet, hogy még van mit simítani a beszéden?

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 10:03

Tőkés László beszél

Tőkés László, erdélyi református püspök beszél Orbán Viktor előtt. A gender, a migráció és a magyarok kivándorlása miatt aggódott. Azt mondta, az erdélyi magyarok lélekszáma alig haladja már meg az 1 milliót. 1990 óta mintegy 600 ezer magyar vándorolt ki Romániából. 

Tőkés László beszél
Tőkés László beszél
körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 9:59

Semjén Zsolt jót nevetett a nem működő kórházi klímákról szóló kérdésen

Semjén Zsolt az RTL Híradó kérdését abszurdnak nevezte, majd egy ponton közbevetette, hogy „az ifjúkori verseimről nem akarnak kérdezni?”. Végül elismerte, hogy fontos témáról van szó, és Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a „szíve vérét locsolja ki”.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 9:58

Kásler Miklós a kórházi klímakáoszról: 30 évvel ezelőtt én 50 fokos műtőkben végeztem 10-12 órás műtéteket

Kásler Miklós mások mellett Szili Katalinnal adott elő a 33. Tusványos rendezvényén a romániai Tusnádfürdőn. Az ide igyekvő Kásler Miklóst az RTL Híradó kérdezte arról, hogy a nagy hőségben sorra álltak le a klímák a kórházakban, emiatt volt, hogy műtéteket kellett elhalasztani. Kásler Miklós szerint az, hogy egy műtőben meleg van, még nem jelenti azt, hogy ott ne lehessen dolgozni. „Harminc évvel ezelőtt én 50 fokos műtőkben végeztem 10-12 órás műtéteket. Lehetséges volt, mert életmentő volt. Most ugyanez a helyzet” – mondta erről.

körülbelül 2 hónappal ezelőttrtl.hu2024. július 27. - 9:38

Mi sohasem állítottuk, hogy Erdély és Székelyföld román területi egységek lennének

Orbán Viktor: Mi sohasem állítottuk, hogy Erdély és Székelyföld román területi egységek lennének – erről beszélt Orbán Viktor Tusnádfürdőn tavaly. Ezúttal nem szólt a fajok keveredéséről, viszont elmondta, hogy az ukránok támadást indítottak a „szegény, kicsi magyar OTP” ellen. A beszéd legfontosabb pillanatai a lenti videóban visszanézhetők.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Belföld#orbán viktor#tusnádfürdő#tusványos#bálványosi nyári szabadegyetem#beszéd#ma

Címlapról ajánljuk