Belföld

Semjén Zsolt jót nevetett a nem működő kórházi klímákról szóló kérdésen

Zalavári NoémiZalavári Noémi

2024. július 26. 12:18

Semjén Zsolt az RTL Híradó kérdését abszurdnak nevezte, majd egy ponton közbevetette, hogy „az ifjúkori verseimről nem akarnak kérdezni?”. Végül elismerte, hogy fontos témáról van szó, és Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a „szíve vérét locsolja ki”.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen kérdezte az RTL Híradó riportere a romániai Tusnádfürdőn pénteken. Egyebek közt arra voltunk kíváncsiak, hogy a legfelsőbb kormányszinten volt-e szó a nem működő kórházi klímákról, amik miatt műtéteket is el kellett halasztani. Volt, ahova a szülőknek kellett ventilátort vinni, de így is 32 Celsius-fok volt a gyerekkórteremben. Máskor meg ugyanilyen hőmérsékletű steril boxokban feküdtek a gyerekek a transzplantációs osztályon a Szent László Kórházban. Legutóbb arról számolt be az RTL Híradó, hogy még mindig nincs klíma a János Kórházban. Az egészségügyért felelős egykori miniszter, Kásler Miklós Tusnádfürdőn azt mondta az RTL-nek, 30 éve ő is műtött 50 fokos műtőben.


Ilyen előzmények után kérdezte az RTL Híradó riportere Orbán Viktor helyettesét a nem működő klímákról.

Semjén Zsolt a kérdés hallattán nevetni kezdett.

Arról beszélt, hogy ez nem olyan súlyos téma, mint az ukrajnai háború, majd a kérdést abszurdnak nevezte. Végül elismerte, hogy fontos témáról van szó. Később Semjén Zsolt hosszan méltatlankodott azon, hogy az RTL miért kérdezi ilyesmiről, amikor világháborúról beszélnek.

Semjén Zsolt egy ponton azt is közbevetette:

Az ifjúkori verseimről nem akarnak kérdezni?

Végül újra elismerte, hogy a klímaügy nagyon fontos kérdés, és az egészségügyért felelős államtitkár, „Takács Péter a szíve vérét locsolja ki”.

#Belföld#Videó#semjén zsolt#tusnádfürdő#tusványos#kórház#egészségügy#klíma#ma

Címlapról ajánljuk