Kultúra

Azahriah 188 milliós osztalékot vett ki a cégéből

rtl.hurtl.hu

2024. július 17. 11:27

Idén még ennél is nagyobb bevételre számíthat Azahriah, hiszen három stadionkoncertje hatszázmilliós nyereséget termelt. 

Több mint háromszázmillió forintos bevétellel és 241 millió forintos adózott eredménnyel zárta a tavalyi évet Azahriah cége. A fiatal sztár 188 millió forint osztalékot vett ki – írta a 24.hu. A 2022 júniusában alapított Geminia Kft. nevű cégnek, ami akkor 60 milliós bevételt és 53 milliós profitot termelt, Baukó Attila a tulajdonosa és az ügyvezetője is – tette hozzá a lap.

Az idei évben még ennél is nagyobb bevételre számíthat Azahriah, három stadionkoncertjének bevétele ugyanis kétmilliárd forint lett, a végső nyeresége pedig nagyjából hatszázmillió forint. Emellett őt lett a leghallgatottabb magyar előadó:


Azahriah tíz állomásos európai turnéra is indul, nemzetközi népszerűségét pedig növeli, hogy hosszú portréban mutatta be őt a francia Le Monde, valamint a New York Times is.

Azahriah a héten azzal vetette észre magát, hogy koncert közben levonult a színpadról Szerbiában, amint arról a Fókusz keddi exkluzív riportjában beszámolt.


Nyitókép: Azahriah (Baukó Attila) koncertje a Strand Fesztiválon Zamárdiban 2023. augusztus 24-én Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

#Kultúra#Azahriah#bevétel#profit#osztalék

Címlapról ajánljuk