Kultúra

Azahriah a New York Times-nak elmondta, mit szól ahhoz, hogy Orbán is rajongója

rtl.hurtl.hu

2024. június 15. 14:01

Azahriah mindenkit, még menedzserét is meglepő sikeréről írt cikket a New York Times, amit azzal vezettek fel, hogy Orbán Viktor is a rajongója. 

Rövid portét készített Azahriahról a New York Times a Puskás stadionban tartott három teltházas koncertje apropóján, a lapnak az énekes is nyilatkozott. A cikket azzal vezetik fel, hogy a 22 éves zenész „annyira népszerű, hogy még Orbán Viktor miniszterelnök is azt állítja, hogy a rajongója, megjegyezve, hogy „a hagyományos értékek köpcös bajnokának” számító kormányfő „nem arról ismert, hogy egy húron pendülne a fiatalokkal és kultúrájukkal.”

A lap megemlítette, hogy Orbán Viktor azt nyilatkozta, hogy nagyon szereti a Rampapapam című számot, aminek videóklipjében fociznak, felvetve a kérdést, hogy valóban meg is hallgatta-e a számot, ami a marihuána élvezetéről szól.

Azahriah a Times-nak azt mondta, hogy „mivel látják, hogy sokan szeretnek, úgy tűnik barátságosak akarnak lenni”, hozzátéve, hogy ennek „hízelgőnek kéne lennie”, de mégis inkább „furcsának és kényelmetlennek” érzi, mert fiatal rajongóinak nagy többsége utálja a Fideszt.

Politikai megnyilvánulásaival kapcsolatban elmondta, hogy azokat leginkább az egymással ellenséges politikai táborok közti „háborús hangulattal” szembeni utálata hajtotta. A kegyelmi botrány után a Hősök terén tartott tüntetésen való részvételéről szólva közölte, hogy vannak bizonyos ügyek amik átlépnek egy olyan erkölcsi szintet, „amit nem tudok elfogadni”.

Szerinte „a zenészeknek nem kötelező a politikáról beszélnie”, és nincsen azzal semmi baj, ha valakinek nincsen semmi mondanivalója, de az már nincsen rendben „ha azért maradsz csendben, mert félted a karrieredet”, és hozzátette:

Nem Oroszországban vagyunk.

A lapnak Sajó Dávid kijelentette, hogy „Azahriah egyike a kevés embernek Magyarországon, akit a Fidesz nem tud elpusztítani”, mert „tudják, hogy túl népszerű ahhoz, hogy kikezdjenek vele”.

Klinikai szakpszichológus segít megfejteni az Azahriah-jelenség titkát

Azahriah nem túlzott, amikor azt mondta, történelmi eseménynek lesz részese az, aki ott lesz a Puskás Arénában valamelyik koncertjén. Csaknem 150 ezren voltak kíváncsiak rá, ami nagyjából az ország negyedik legnépesebb városa, Miskolcon teljes lakossága. A szakember megnyugtat: ha valaki fiatalon fanatikus rajongója egy énekesnek, az önmagában semmilyen aggodalomra nem ad okot.

Még a csapból is Azahriah folyik – ezeket a listákat vezeti most az előadó

Azahriah lett a leghallgatottabb magyar előadó. Sőt, kis túlzással az ezüstérmes is, hiszen a dobogó második fokán az a Desh áll, aki szoros együttműködésben dolgozik a Puskás Arénát háromszor egymás után is megtöltő zenésszel:


Nyitókép: RTL

#Kultúra#Azahriah#orbán viktor#politika#new york times

Címlapról ajánljuk