Kultúra

Taylor Swift rajongói egymillió fontot buktak jegycsalók miatt

rtl.hurtl.hu

2024. április 17. 15:20

Jól jön Taylor Swift hihetetlen népszerűsége a csalóknak, mással nem kaszálnak ennyit.

Taylor Swift rajongói becslések szerint egymillió angol fontot, vagyis átszámítva körülbelül 460 millió forintot veszítettek jegycsalók miatt. A Lloyds Bank arra figyelmeztetett, hogy már több mint 600 ügyfelét verték át a jegyüzérek – írja a Guardian.

Sokan szeretnének jegyet szerezni a popsztár teltházas brit koncertjeire, aki júniusban az Egyesült Királyságban folytatja Eras turnéját. Swift összesen 15 helyen lép fel Nagy-Britanniában, a koncertekre közel 1,2 millió emberrel számolnak.

A jegyek iránti kereslet azonban jelentősen meghaladta a kínálatot, amikor tavaly megkezdődött azok árusítása, ami sok csalódott rajongót arra késztetett, hogy az interneten és a közösségi médiában vadásszon koncertbelépőkre. A Lloyds Bank közölte: sokkal többen akarják átverni az embereket most, mint bármilyen más előadó koncertjei esetében.

Az áldozatok átlagosan 332 fontot veszítettek, bár néhány esetben az összeg meghaladta az 1000 fontot is. A bank szerint legalább 3000 áldozata lehetett ezeknek a csalásoknak szerte az Egyesült Királyságban, amiből arra következtetnek, hogy az okozott kár egymillió fontot is meghaladhatja. Hozzátették, a bejelentett esetek több mint 90 százaléka hamis hirdetésekkel vagy Facebook-bejegyzésekkel kezdődött.

Kicsoda Taylor Swift?

1,1 milliárd dolláros becsült nettó vagyonával nemrég a világ leggazdagabb emberei közé került Taylor Swift az amerikai Forbes 2024 áprilisi listáján, aki nagyon fiatalon lett a világ egyik legnépszerűbb előadója. A mindössze 34 éves énekes-dalszerző sikert sikerre halmoz, legutóbbi albuma olyan népszerű lett, hogy még a Spotify rendszere is összeomlott tőle. 

Legújabb, Eras című koncertturnéjára már a bejelentésekor néhány óra alatt elkelt 10 millió jegy.

Swiftet 2023-ban a Time magazin az év emberének választotta, de az énekesnő az idei Grammy-díjátadón is történelmet írt, rekordot döntött az év albumával. Befolyását jó jelzi, hogy nemrég össztűz alá vették a republikánusok, akik attól félnek, hogy az énekesnő Joe Biden mellett kampányolna az őszi amerikai elnökválasztáson. 

Voltak, akik összeesküvés-elméleteket is terjesztettek róla: a Pentagon ügynökének nevezték, aki még a Super Bowlt is manipulálja.

Korábban hosszú cikkben foglaltuk össze, hogy Donald Trumppal szemben jobb esélyekkel indulna Biden, ha megint megszerezné a világ egyik legnépszerűbb előadójának támogatását. A Fókusz pedig nemrég annak járt utána, hogy képes-e Swift megváltoztatni a nők férfiideálját.


Nyitókép: Kim Kyung-Hoon / Reuters

#Kultúra#taylor swift#csalás#jegyüzér#koncert#turné#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk