Gazdaság

Taylor Swift milliárdos lett, de Mészáros Lőrinc még így is lekörözi

rtl.hurtl.hu

2024. április 2. 19:47

Taylor Swiftből milliárdos lett, de becsült nettó vagyona még mindig kisebb, mint Mészáros Lőrincé vagy Csányi Sándoré a Forbes listája szerint.

1,1 milliárd dolláros becsült nettó vagyonával a világ leggazdagabb emberei közé került Taylor Swift az amerikai Forbes 2024 áprilisi listája szerint, számol be róla a BBC. Az énekesnő így a 2781 milliárdos közt a 2545. helyen áll, amivel

Swift egy ligában játszik Gattyán Györggyel (2545.), azonban például Mészáros Lőrinc (1851.) és Csányi Sándor is (1945.) gazdagabbak nála 1,7, illetve 1,6 milliárd dollárra becsült nettó vagyonukkal.

A listán új jövevény Sam Altman, a ChatGPT mesterségesintelligencia-alapú chatbotjának megalkotója, akinek egymilliárd dolláros vagyona a 2692. helyre volt elég. A lista élén 233 milliárd dollárral Bernard Arnault és családja áll, aki a luxuscikkeket gyártó LVMH alapítója, cégbirodalmába többek közt a Louis Vuitton és a Sephora tartozik. A világ második leggazdagabb embere pedig Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója, nettó vagyonát a Forbes 195 milliárd dollárra becsülte. 

Swiftet nemrég össztűz alá vették a republikánusok, akik attól félnek, hogy az énekesnő Joe Biden mellett kampányolna az őszi amerikai elnökválasztáson. Voltak, akik összeesküvés-elméleteket is terjesztettek róla: a Pentagon ügynökének nevezték, aki még a Super Bowlt is manipulálja. Korábban hosszú cikkben foglaltuk össze, hogy Donald Trumppal szemben jobb esélyekkel indulna Biden, ha megint megszerezné a világ egyik legnépszerűbb előadójának támogatását.

Kicsoda Taylor Swift?

Taylor Swift nagyon fiatalon lett a világ egyik legnépszerűbb előadója. A mindössze 34 éves énekes-dalszerző sikert sikerre halmoz, legutóbbi albuma pedig olyan népszerű lett, hogy még a Spotify rendszere is összeomlott tőle. Legújabb, Eras című koncertturnéjára már a bejelentésekor néhány óra alatt elkelt 10 millió jegy. Swiftet 2023-ban a Time magazin az év emberének választotta, de az énekesnő az idei Grammy-díjátadón is történelmet írt, rekordot döntött az év albumával. A Fókusz nemrég annak járt utána, hogy képes-e Taylor Swift megváltoztatni a nők férfiideálját.


Nyitókép: Mario Anzuoni / File Photo via Reuters

 

#Gazdaság#taylor swift#leggazdagabb emberek#forbes#milliárdosok#mészáros lőrinc#csányi sándor#gattyán györgy#elon musk#sam altman

Címlapról ajánljuk