Külföld

Taylor Swift az év embere a Time magazin szerint

rtl.hurtl.hu

2023. december 6. 16:16

A díj várományosai közt olyan nevek voltak, mint Hszi Csin-ping kínai elnök, Vlagyimir Putyin vagy a Barbie.

2023-ban Taylor Swiftet nyilvánította Az év emberének a Time magazin. A popsztár ezzel olyanokat utasított maga mögé a versenyben, mint Hszi Csin-ping kínai elnök, Vlagyimir Putyin, III. Károly brit király, Barbie, a Donald Trumpot bíróság elé citáló ügyészek vagy a sztrájkoló hollywoodi forgatókönyvírók és színészek.

Az amerikai lap a múlt évben Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt választotta az év emberének, előtte pedig a Tesla, a SpaceX és az egykori Twitter tulajdonosát, Elon Muskot. A Time magazin 2007-ben egyébként Vlagyimir Putyin orosz elnököt választotta az év emberének.

Soha nem éreztem magam büszkébbnek és boldogabbnak

– nyilatkozta Taylor Swift a Time magazinnak.

Új tartalom
Fotó: Inez and Vinoodh for TIME via Reuters

Taylor Swift nagyon fiatalon lett a popzene koronázatlan királynője. Sikert sikerre halmoz, legutóbbi albuma olyan népszerű lett, hogy még a Spotify rendszere is összeomlott tőle. Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológus korábban a Reggeliben beszélt arról, hogy a siker ugyanúgy meg tudja gyötörni a lelket, mint a bukás.


Taylor Swift egyébként negyvenszer öltözik át egy háromórás élő koncertshow-ja alatt. A világsztárnak egyébként nemcsak a legújabb, Eras című koncertturnéja hatalmas siker, hanem az abból készült film is. Már a bejelentésekor néhány óra alatt elment 10 millió jegy, a nyitó hétvégén pedig az amerikai mozik bevételének 70 százalékát Taylor Swift filmje csinálta. 

Dudás Viktor filmszakértő szerint a Taylor Swift-jelenség más előadók számára is kinyitott egy ajtót:


Nyitókép: Buda Mendes / TAS23 / Getty Images for TAS Rights Management

#Külföld#taylor swift#Az Év Embere#év embere#time magazin

Címlapról ajánljuk