Kultúra

Pataky Attila univerzumok között utazó tanítójáról, Azahriah-ról és biomotoros e-coliról beszélt

rtl.hurtl.hu

2024. február 29. 11:51

Pataky Attilát, az Edda frontemberét a teremtett világ tökéletessége győzte meg arról, hogy a világ egy teremtett csoda. Elárulta, ki a tanítója és milyen útravalókat kapott tőle. Azariah életútjával pedig sorsközösséget érez. 

Az Edda Művek fennállásának 50. évfordulóját ünnepli, ez volt az apropója Pataky Attila és Hevesi Tamás beszélgetésének, utóbbi podcastjában.

Pataky Attila gyerekkoráról elmondta: nem volt rossz tanuló, eszes gyereknek számított, a vasgyári élethez azonban alkalmazkodni kellett, így magatartásával voltak gondok. 

Nem hagytam magam. Voltak, akik a suliba vitték a táskát fölfelé és voltak, akiknek nem kellett vinni a táskát. Mindenáron oda akartam tartozni, akik nem viszik a táskát és inkább a szomszéd suli lányait figyeltem és ott, hogy melyik lánykának lehet besegíteni

– fogalmazott.

Édesanyjának fantasztikus hangja volt, 88 évesen még primadonnai szinten énekelt. Pataky Attila nóták iránti tehetsége akkor derült ki, amikor Galambos Lajos a segítségét kérte, mert nem indult be a Dáridó. Az alapokat otthon kapta, családja otthon nótákat énekelt. 

Hevesi Tamás zenei példaképeiről is kérdezte az Edda frontemberét. Otthon édesapja tekerte a rádiót a Szabad Európára, amikor meghallotta a Beatles-t

mágnesként megfogott. (…) Általános iskola hetedik osztályban már zenekarom volt, három dobozgitár és egy pergődob. Nem volt nevünk, csak a sulibálon játszhattunk.

Konkrét zenei példaképe nem volt, de amit a rádióban hallott, nagy hatással volt rá. Szenvedélyesen ki akart törni onnan, ahol élt. Ez a szenvedély ma is megvan benne, bár voltak, akik ötven éves kora körül azt mondták neki: később nem fogja érdekelni a zene.

Közben az idő eltelt és mekkorát tévedett. Óriási, mert ma talán fontosabb, mint akkor volt. Akkor egy ilyen szenvedélyből létező valami volt, aztán az út közepén az ember egyre tudatosodott és ma fontosabb, mint akkor volt. Ma tudom, hogy honnan jöttem, miért vagyok itt és merre tartok.

Pataky Attila a Diósgyőr igazolt futója volt, nagy álma, az olimpia azonban nem válhatott valóra: mikor kiderült, hogy egyik veséje 90 százalékosan működik, nagy terheléseknél belázasodott, szavai szerint újra gitárjába kapaszkodott és a zene felé fordult. A sport szeretete azonban vele maradt, 56 éves koráig minden nap futott, ez a mozgásforma sok nehézségen átsegítette, sokat tanított neki. 

Először önmaga legyőzését, majd azt, hogy senkit nem kell legyőznie, a saját életútját kell járnia.

Mesteréről, A.J. Christianról is beszélt, ő az egyik legnagyobb segítője.

Ő egy nagyon-nagyon idősnek nevezhető, univerzumok között utazó tanítóember-entitás, aki itt van lent, hogy segítsen nekünk. Nagyon sokan vannak, négyen, öten vagy hárman vannak a világon, akik ezzel a fajta csodával érkeztek ide és ilyen jó szándékkal, hogy segítsenek nekünk.

Pataky Attila szerint valószínűleg törvényszerű volt találkozása mesterével, sok útmutatót kapott tőle, „segít az úton végigmenni.” A.J. Christiantól megerősítést kapott arra, amit korábban már tudott: a létezés örök.

Ez egy életkör, lejöttem tudatosan ide, meg akartam ezt élni, itt vagyok, teszem a dolgom, történnek velem a dolgok és talán egy jobb állapottal, rezgésszámmal tudok továbbmenni és menni ezen a csodán, ami a létezés maga.

Feleségével, Orsival a test, a lélek és a szellem egyensúlyán dolgoznak. Fontos ezen dolgozni, mert Pataky Attila szerint megjelenhet a sztárkarma.Szerinte a nagy sztárgyárak abban tévednek, amikor elindítják a fiatalokat, hogy lelkileg nem készítik fel őket, pedig ez az élet könnyen felemészti őket, egy pont után pedig tudni kell visszaadni a csodákból, szolgálni.

Ajánló: „Vigyázz a fegyverrel, az nem játék, gyerek! – Pataky Attila felidézte a koncertet, ahol Zámbó Jimmy fegyvert fogott rá

Ufók és Azahriah

Az énekesnél évekkel ezelőtt daganatos megbetegedést diagnosztizáltak. Ekkor már volt egyfajta látásmódja, kamaszként barátnője édesapja révén komoly könyvtárhoz volt hozzáférése, így ismerkedett meg például a táltossággal is. Majd összehozta a sors Kovács Andrásékkal, elkezdte érdekelni a látható és a láthatatlan világ. A diagnózis idején szavai szerint már volt annyi természetgyógyászati ismerete, hogy ezt az utat is meg akarja próbálni, „mielőtt szabunk-varrunk.”  Dr. Hamer Orvostudomány a feje tetején című könyve döbbentette rá, hogy a rák megjelenéséhez neki is köze volt, magyarázta az énekes Hevesi Tamásnak.

A spiritualitás kapcsán kerültek szóba az ufók. Hevesi Tamás felidézte szarvasi koncertjüket, ami után a zuhanyzó ablakában nappali világosság lett 3-4 másodpercre éjszaka 11 óra körül.

Az ablakban álltunk, mindenki tátott szájjal, mint a filmekben és azután egy pár másodperc múlva, sokkal messzebb még egy pillanatra feltűnt egy fénycsóva és eltűnt. Másnap a napi – akkor még volt olyan – Békés Megyei Népújság (…) megírta, meg a Szabadföld, hogy ufót láttak Ausztriában, akkor még Csehszlovákiában, Magyarországon és még Romániában is

– elevenítette fel a történteket Hevesi Tamás, aki szerint primitív dolog lenne azt állítani, hogy nincsenek ufók.

Pataky Attilát a teremtett világ tökéletessége vezette arra, hogy ez egy megalkotott csoda.

Legyen az egy e-coli bacillus, ha megnézed egy nagyító alatt és látod, hogy olyan a kis farkával, ahogy hajtja magát előre. Egy ekkora kis lény… De ahhoz, hogy a farkával tudja hajtani magát, ahhoz ott a farokrészénél kell lennie egy csapágyas, bio valaminek, egy motornak. És a kis biomotor megy és önálló élete van, létezése

– magyarázta az énekes, aki arra is kitért, hogy A.J. Christiantól megtanulta, hogy a szeretet az egyetlen valóság, minden más illúzió.

Az mai magyar könnyűzenéről az Edda frontembere azt mondta: minden korosztálynak megvannak a maga tehetségei, minden 1-2 év meghoz egy-egy kiemelkedő személyt, zenekart. Igazán mélyen senkit sem követ de, 

az Azahriah-jelenség volt, amire igazán én is felkaptam a fejem. Nagyon nagy örömmel és boldogsággal vettem tudomásul azt, hogy egy hasonló élethelyzetből kihúzta magát és ma ott van, ahol van. Ma ebben a felgyorsult világgal gyorsul ő is és teljesen benne érzi magát, otthon érzi magát benne magát, jól csinálja. Panelből indult, mint én is , maga alkotta meg, amit tett, úgyhogy én nagyon sok dologban sorsközösséget éreztem az életpályájával. És nagyon sok sikert kívánok neki, mert egy nagyon következetes létező, tehát mindent bele! Jól csinálja és kész.
 


Nyitókép: Hevesi Tamás Podcast / YouTube

#Kultúra#Azahriah#pataky attila#edda#hevesi tamás

Címlapról ajánljuk