Belföld

Azahriah a gyermekvédelmi tüntetésről: Az egyik legszentebb, legtisztább megmozdulás volt, amit valaha megéltem

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. február 17. 9:40

Instasztoriban írta le Azahriah, hogy milyen érzések kavarognak benne a péntek esti gyermekvédelmi tüntetés után, amin egy videóüzenettel ő is részt vett.

Mint arról az rtl.hu is részletesen beszámolt, „Odakint most szörnyek járnak” címmel tartottak tüntetést péntek este hattól a Hősök terén online tartalomelőállítók Novák Katalin lemondása és a pedofilbotrány után. A rendezvényen körülbelül ötvenezren vettek részt, a Szépművészeti Múzeum előtt felállított színpadon beszédet mondott Osváth Zsolt, Szabó Márton (Jólvanezígy), Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni), Fancsikai Eszter (Nemakarokbeleszólni) és Pottyondy Edina és videóüzenetet küldött Azahriah.

Baukó Attila, azaz Azahriah videójában azt mondta, sajnálja, hogy személyesen nem lehet jelen, majd egyebek arról beszélt, hogy a kormány kihasználja a szülők félelmeit és így fordítja egymás ellen az embereket. „Az a narratíva, hogy milyen bátor Novák Katalin és Varga Judit. Ha nem derült volna ki, szerintetek lemondtak volna? Most az egyszer nem lehetett elsunnyogni, mint megannyi alkalommal” – mondta. „Látni kell, hogy különbözünk nagyon, abban egyetértünk, hogy a pedofília no go, de legyenek már a nyilvános lejáratások, a milliárdos lopások is no go-k” –  hangsúlyozta. „Egy közös biztos lesz bennünk, hogy bántja a lelkünket az igazságtalanság. Ez a ki hazánk és mielőtt lelécelnénk, kötelességünk erőnk teljéből tenni valamit a változásért” – tette hozzá.


A Telex vette észre, hogy Azahriah 24 órán belül eltűnő Instasztoriban írta le, hogy milyen érzések kavargonak benne a péntek esti gyermekvédelmi tüntetés után.

Végigkövettem figyelemmel minden egyes másodpercét a megmozdulásnak. Végtelen büszkeség és hála töltött el végig. Zsolti, Edina beszédénél könnyekkel küszködve figyeltem, hogy mi a fene ez, meg mi ez a rengeteg ember

– írta Azahriah.

Egészen más volt ez, mint eddig bármi, amit valaha megéltem. Sok év alatt az egyik legszentebb, legtisztább megmozdulás volt. Örülök, hogy részese lehettem.

– fogalmazott, majd arra tett utalást, hogy a tüntetés hatással lesz arra, ahogy a következő években tenni akar az országért:

Beszéltem, elmondtam, mi a baj, jó bemelegítő ahhoz, hogy megalapozza azt, ahogy az országomhoz, és az abban élő, segítségre szoruló emberekhez fogok hozzáállni az elkövetkezendő években. Köszönöm nektek, és büszke vagyok mindenkire, aki itt volt, facebookos kanapéhuszárkodás vagy az utcán folyó vandalizmus helyett korrekt arcok, akik megmutatták a békés tüntetés és a civil, polgári hatalom erejét. Tegnap többet értünk el, mint bármilyen ellenzéki kapálózás az elmúlt évtizedekben.

A tüntetés egyik szervezője Gulyás Márton volt, aki szerint több mint 50 ezer ember gyűlt össze a Hősök terén. Sok tüntető örült, hogy új, politikától független emberek álltak ki az ügyben, „végre ne arról szóljon a közbeszéd, hogy ha valaki meri hallatni a hangját, az biztos gyurcsányista” – mondta az egyikük. A két hete tartó kegyelmi botrány nyomán utcára vonult tömegben voltak tinédzserek, szülők és nagyszülők, többen a kisgyereküket is elhozták, hogy jó példát mutassanak nekik, mások a rendszer ellen mentek tüntetni. Az rtl.hu videójában többen is elmondták véleményüket az utóbbi napok-hetek történéseiről:


Az rtl.hu képeit a tüntetésről itt lehet átlapozni:

#Belföld#Azahriah#tüntetés#hősök tere#novák katalin#gyermekvédelmi tüntetés

Címlapról ajánljuk