Kultúra

Nagy Ervin: A Sztárbox nem úgy jött össze, ahogy szerettem volna

rtl.hurtl.hu

2024. január 25. 16:32

Nagy Ervin színművésznek nem úgy sikerült 2023, ahogyan szerette volna. Erről, közéleti szerepvállalásáról és a trollokról is beszélt. 

Az Énbudapestem.hu-nak adott interjút Nagy Ervin. A színművész egyebek mellett arról beszélt, hogy a tavalyi éve sikerülhetett volna jobban. A kislányai rengeteg örömöt adtak neki, „de szkippeltem volna nagyon szívesen sok dolgot. Személyes és szakmai okokból is.” 

A Sztárbox sem úgy jött össze, ahogy szerettem volna – de végül persze minden jó lesz valamire. Meg aztán a kudarcból való felállás öröme mindig segít az emberen. De alapvetően nem ez volt életem legjobb éve

– mondta. 

Nagy Ervint Árpa Attila ütötte ki a ringben:


Szóba került közéleti szerepvállalása is. 

Szerintem én nem egy levitézlett bonviván vagyok, aki négyévente áll ki alibi ügyek mellett annak reményében, hogy attól majd talán leesik egy vidéki színházacska, hanem azt hiszem, hogy a pályáját aktívan és tisztességgel szolgáló ember, akit nem a fortélyos félelem igazgat, amikor kinyitja a száját

– fogalmazott, majd elmondta: nincsen jobboldal-fóbiája, európai szociáldemokrata gondolkodású embernek vallja magát.

„Igenis nyitottnak kell lenni arra, hogy megpróbáljuk megérteni azoknak az álláspontját is, akikkel egyébként különböző véleményen vagyunk. Ebből a ligából például Navracsics Tibort ki tudnám emelni, akivel példának okért nemrég egy színpadon álltam, és közösen nyitottunk meg egy kulturális teret Szigligeten. Ő olyan nívójú ember, aki láthatóan nem tartozik a magyar politikai populizmus azon lábszagú szeletébe, amelyik örömmel lő rám, vagy bárki másra, hanem egy emeltebb, értelmiségi szinthez tartozik, akivel le lehet ülni beszélgetni, kávézni. Én pedig erre mindig nyitott vagyok, szerintem ez az, ami rettenetesen hiányzik a magyar politikából és közéletből” – mondta. A színész arról is beszélt, hogy amikor közéleti kérdésben nyilvánosan megszólal, nem kerüli el a gyűlöletcunami és a trollok sem, utóbbiakat azonban nem paterolja ki közösségi oldaláról:

Néha kérdezik, hogy nem akarom-e letiltani a trollokat az oldalról, de nekem eszemben sincs, hadd dolgozzanak. Csak keményen, fiúk!

A streamingpremiert követően az RTL-en is bemutatkozott A Király, a sorozatban Nagy Ervin alakítja Zámbó Jimmy idősebb változatát, a kilencvenes évek zavaros időszakától az énekes haláláig. A színésszel a műorr csábításáról, a Rákay Philippel folytatott nyilatkozatháborúról és Geszti Péter politikai nyomásról szóló vallomásáról is beszélgettünk, itt elolvashatja.

Nyitókép: RTL

#Kultúra#színész#nagy ervin#közélet#Sztárbox

Címlapról ajánljuk