Kultúra

Reviczky Gábor szerint ha abbahagyja a dohányzást, másfél hónap múlva meghal

rtl.hurtl.hu

2023. október 9. 15:43

Már a hatodik kemoterápiás kezelésnél tart a 73 éves színész, aki orvosi engedéllyel sört iszik víz helyett.

„Mivel nem adom át magamat a betegségnek, azzal sem foglalkozom, hogy javul-e az állapotom. Nem figyelem. Ha állandóan ez járna a fejemben, félő, hogy végezne velem. Hinni kell a gyógyulásban, mondják. De én még ennyire sem akarok foglalkozni vele” – mondta Reviczky Gábor az ujszo.com-nak adott interjújában.

A 73 éves színész súlyos rákbetegséggel küzd, jelenleg a hatodik kemoterápiás kezelésénél jár. Reviczkyt a prosztatarák agresszív fajtája támadta meg, többszörös áttétet is találtak nála. Emellett csontráktól is szenved.

Dohányzási szokásáról azt mondta el: „Hááát! Senkinek nem lenne szabad. De én már annyit szívtam! Egy professzor barátom azt mondta, csökkenteni lehet, ha viszont abbahagyom, másfél hónap múlva meghalok. Na, azt nem! A nagyapám volt erős dohányos. Közölte is vele az orvos, hogy Reviczky bácsi, ha nem teszi le a cigarettát, akkor le kell vágnunk az egyik lábát. S akkor elnyomta. Ami pedig a sört illeti: naponta három liter vizet kellene innom. Nem tudok. Kérdeztem az orvost, mit csináljak. Sörben lemegy, árultam el neki. Akkor igyon azt, felelte.”

A színész mindennap forgat. Azt mondja, ha forgatáson van, le tudja küzdeni a gyógyszerei által okozott szédülést. 

Injekciót is kapok, ami a kisagyamban leállítja a parancsosztogatást, hogy ne termeljen tesztoszteront, és ne szaporodjanak a ráksejtek 

– mondta. Szerepeiről így beszélt: „Lefoglal a szerep. A koncentráció mindig segít. Túllendít a bajon. Itthon is félóránként-óránként vízszintesen fekszem öt-hat percig, és akkor pihent vagyok. Muszáj vízszintesen feküdnöm.”

Korábban arról számoltunk be, hogy a forgatás tartja a lelket Reviczky Gáborban. A színész arról beszélt, hogy egyre nehezebben viseli daganatos betegségét, és nagyon elfárad a forgatások közben, színházi szerepeket pedig most nem is vállal. A Mi kis falunk egész stábja drukkol neki.


Nyitókép: MTI / Bruzák Noémi

#Kultúra#reviczky gábor#A mi kis falunk#rák#betegség#dohányzás#sör

Címlapról ajánljuk