Kultúra

A Carson Coma frontembere a politikáról: „leszarom”

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 28. 14:37

Fekete Giorgio, a Carson Coma frontembere azt mondta: akárcsak az emberek 99 százalékának, úgy neki sincs kedve napi szinten politikával foglalkozni, csak szeretné nyugodtan élni az életét.

„Akárcsak az emberek 99 százalékának, nekem sincs rohadtul kedvem napi szinten politikával foglalkozni, csak szeretném nyugodtan élni az életemet. Utálom, hogy minden társadalmi kérdésről szóló megnyilvánulásból mindkét oldal politikai narratívát farag” – mondta a közélethez fűződő viszonyáról Fekete Giorgio, a Carson Coma zenekar frontembere a HVG-nek.

A HVG legfrissebb számában portrét készített a 23 éves énekesről. Giorgio egyebek mellett beszélt a lapnak gyermekkoráról, a zenekar terveiről, de közéleti kérdésekre is reagált. Az interjúban szó esett arról is, amikor még a nyáron a Liszt Ferenc Intézet végül lemondta a brüsszeli koncertjüket, erre is reagált. 

Erre elég egyszerű választ tudok adni, ami egyben tükrözi a viszonyulásomat is a politikához: leszarom. A brüsszeli koncert lemondása szerintem nem nekünk ciki. Bármennyi koncertet lemondhatnak, eltörölni nem tudnak. Ez nem az ötvenes-hatvanas évek

– szögezte le a zenész.

Szóba került az idei Sziget fesztiválos koncertjük is, ahol Giorgio egy „homofóbok buzik” feliratú pólóban jelent meg, ami szerinte részben kiállás, egyfajta értékközvetítés is. De reagált arra is, hogy Bayer Zsolt a pólója miatt szardarabnak nevezte.

Nem akarok aktivistáskodni, és nagyon szomorú, hogy ha felveszek egy ilyen pólót, akkor a fél ország úgy éli ezt meg, mintha beszóltam volna nekik. A zenekar és én nem a hatalom vagy bárki ellen vagyunk, hanem emberi értékek mellett

– mondta a lapnak Giorgio. 

Mint mondta, sokkal jobban érdekelné, hogy vajon a zenéjüket szereti-e Bayer Zsolt, ha már a pólót nem. A Carson Coma néhány év alatt egy gyerekkori álomból Magyarország egyik legismertebb rockegyüttese lett. A banda tagjait korábban a Fókusz stábjának is meséltek.


Nyitókép: RTL

 

#Kultúra#Carson Coma#Fekete Giorgio#politika#interjú

Címlapról ajánljuk