Kultúra

Miután kritizálták a kormányt, hirtelen lemondták a Carson Coma külföldi koncertjét

rtl.hurtl.hu

2023. május 24. 21:41

Sajnos programegyezés történt, igaz, azt egyelőre nem lehet tudni, mi lesz helyettük.

A Carson Coma nevű népszerű magyar együttes a brüsszeli Liszt Ferenc Intézetben lépett volna fel május 30-án. A koncert a kormányzati fenntartású intézmény indoklása szerint programütközés miatt elmarad.

A kormánykritikus hangvétel és a koncert lemondása között elvileg nincs ok-okozati összefüggés, de ahogy a Telex cikke megjegyzi: „az esemény törlése nem sokkal azután történt, hogy a zenekar kiadott egy nagyon erősen kormánykritikus dalt és klipet, illetve a frontember egy kecskeméti koncerten fakadt ki a tanáraikért tüntető diákok és egy mém miatt a kollégiumából kirúgott fiú esete miatt”.


A lap elérte a Liszt Ferenc Intézetet, igaz, onnan tovább is irányították őket a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz.

Az együttes egyik tagja elmondta, hogy a Liszt Ferenc Intézet arról tájékoztatta őket: másik programot szerveztek arra a napra.

Nem találkoztunk még soha olyan helyzettel, hogy hét nappal a fellépés előtt lemondják a koncertünket. Nagyon sajnáljuk, mert nagyon vártuk a koncertet. Ennél többet mi egyelőre nem tudunk mondani az egészről

– mondták a lapnak.

Nyitókép: MTI / Mónus Márton

#Kultúra#Carson Coma#liszt ferenc intézet#brüsszel#koncert#kormánykritikus#lemondás

Címlapról ajánljuk