Kultúra

„Milyen kibaszott ország ez?” – érdeklődik a Carson Coma énekese a kecskeméti Photoshop-galiba és rendőrrohammal feloszlatott tüntetés kapcsán

rtl.hurtl.hu

2023. május 21. 15:02

Egy diáknak azért kellett elhagynia a kollégiumot, mert csinált egy mémet a magyar helyett véletlenül olasz zászlóval pózoló igazgatóról.

Kecskeméten adott koncertet pénteken a Carson Coma, ahol Fekete Giorgo, a banda énekese néhány közéleti témával kapcsolatban is megnyilvánult. A 444 szerint ejtett pár szót a rendőrrohammal felosztlatott diáktüntetésről a Fidesz-székháznál, illetve a kecskeméti Photoshop-galibáról is szólt, amelynek következtében el kellett hagynia kollégiumát egy diáknak, aki mémet csinált a magyar zászlót fordítva tartó igazgatóról.

A zenész arról beszélt a színpadon:

Ma délután, iszonyat nagy késésben a zenekari találkozóról a Kossuth téren elsétáltam rengeteg olyan fiatal mellett, akik azért tüntettek, hogy könnygáz helyett értelmezhető oktatást kapjanak. És erre jön az, hogy hol máshol, mint pont itt, Kecskeméten, a mai nap egy átszerkesztett trikolor zászló miatt, két héttel az érettségije előtt kibasztak a kollégiumából egy srácot egy photoshopos mémért. Milyen kibaszott ország ez?


A kérdésre óriási fújolással válaszolt a zenekar közönsége. Ezután eljátszották a Feldobom a követ című számukat, aminek szövegében elhangzik, hogy „mindig ez van, ha én vagyok kritikus, utcai harcos orcán fintor, ki fogod sípolni hogy Orb***?

#Kultúra#Carson Coma#kecskemét#koncert#rendőr#tüntetés#photoshop#kollégium

Címlapról ajánljuk