Belföld

Mémet csinált az igazgató photoshopolt képéből, el kellett hagynia a kollégiumot – állítja egy kecskeméti diák

rtl.hurtl.hu

2023. május 19. 14:55

A lányt hivatalosan nem rúgták ki, de azt mondja, az érettségi alatt már nem lehetett bent a kollégiumban.

Ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, Kecskeméten fotosoppoltak egy avatóünnepségről készült képet, mert az azon szereplő kollégiumigazgató fordítva tartotta a nemzeti színű szalagot. Az eset még egy hónappal ezelőtt történt a Táncsics Mihály Középiskolai Kollégiumban, ahol a megjelentek műfüves pályát avattak. 

A bakit egy kollégista is észrevette, aki mémet csinált a fotóból és azt feltöltötte egy belső, kollégiumi csoportba – írta meg a helyi Kecsup. A lap szerint az igazgatóhoz eljutott a hír, behívta a diákot, és „személyes pedagógiai célú elbeszélgetés történt” vele, ám azt az újságírók kérdésére cáfolta, hogy emiatt kirúgta a diákot.

A lap azonban most levelet kapott a diáktól, annak társaitól és édesanyjától. A diák szerint ugyan papíron valóban kollégista maradt, de el kellett hagynia az intézményt. 

A kiskőrösi tanuló leírja, hogy miután megtörtént a fenyegetőző elbeszélgetés, újból megkereste őt az igazgató, és közölte vele, hogy az említett feljelentést nem teszi meg, de a kollégiumi ballagás után (két héttel az érettségi előtt) el kell hagynia az intézményt. A diáknak szerencséje volt, mert testvére éppen ebben az időben vett ki albérletet, így ott meghúzhatta magát, így nem kellett őt hozni és vinni Kiskőrősről az érettségire naponta

– áll a levélben. A KecsUp kérdésére a diák elmondta, hogy hivatalos kirúgás valóban nem történt, semmi papírt nem írtak alá, így a jogviszony (amire az igazgató hivatkozott tegnapi cikkükben) valóban fennáll, de nem élvezheti a kollégium nyújtotta előnyöket. Mint mondta, a mémet azért gyártotta, mert oldani akarta a feszültséget egy kis humorral az érettségi előtt. Azt írja levelében, „hogy semmiféleképpen nem az Igazgató Úr személye elleni támadások voltak, a mémeken megjelent szöveget általános hangvétellel írtam, hogy többen (legfőképpen más diákok) bele tudják magukat képzelni a mémen megjelenített helyzetbe.”

A diák édesanyja eközben azt írta, hogy a lánya négy évig mindig illedelmes, udvarias, segítőkész tanuló volt, nem vétett hibát. „Mégis, az érettségi ideje alatt sem lehet már bent a kollégiumban” – írta, a kollégista diáktársak pedig arról írtak, hogy nagyon zavarja őket, hogy az intézményben ilyen a viszony az igazgatóval és a nevelőkkel. 

Nyitókép: Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium / Facebook / KTE

#Belföld#kecskemét#táncsics mihály kollégium#avatás#kollégium#műfüves pálya

Címlapról ajánljuk