Kultúra

Kiderült: tényleg nem az esti Mága Zoltán koncertre kaptak jegyet a tanárok

rtl.hurtl.hu

2022. december 22. 13:56

Két újévi koncertet tart Mága Zoltán, a délutánira kaptak jegyeket a tanárok.

Valóban nem az esti Mága Zoltán koncertre kaptak tiszeteletjegyeket a pedagógusok, viszont nem is főpróbára várják őket – derült ki a zenész válaszából, amit a hvg.hu-nak küldött.

Pintér Sándor belügyminiszter és a hegedűművész közösen adnak a köznevelésben dolgozók részére 2500 darab tiszteletjegyet Mága Zoltán XV. jubileumi újévi koncertjére. Az Eduline azonban észrevette, hogy nem egyeznek az időpontok: A levél szerint a pedagógusokat január 1-jén 14 órától várják a Papp László Budapest Sportarénába. A koncert viszont a hivatalos oldal szerint 19 órakor kezdődik.

Ezt az ellentétet oldotta fel most Mága a lapnak: 

Két koncertet tartanak és a korábban kezdődőre kapnak jegyet a pedagógusok.


A zenész azt írta, a két koncertnek azonos lesz a műsora, és a délutánira a tanárok mellett még sok más, fontos munkát végző vagy kisebbségi csoport tagjai is meghívást kaptak, hasonlóan a tavalyi, szintén dupla koncerthez.

A mostani fellépésre tiszteletjegyet kapnak még a koronavírus elleni küzdelemben helytállt egészségügyi és rendvédelmi dolgozók, sok száz hátrányos helyzetű ember, nagycsaládos, szépkorú, roma közösséghez tartozó, árva, állami gondoskodásban nevelkedő gyermek és a háború elől menekültek.

Mága azt is közölte, ha valakit megbántott azzal, hogy a pedagógusoknak ingyenes tiszteletjegyet biztosítottak, ezúton is elnézést kér.

Nyitókép: Mága Zoltán újévi koncertje 2022. január 1-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán.

#Kultúra#mága zoltán#koncert#újévi koncert#pedagógusok#tanárok

Címlapról ajánljuk